Založ si blog

„Prasiatko“ EÚ je už v troskách.

Prasiatko EÚ je už v troskách.

EÚ môže zostať relevantná vo svete oživujúcej sa veľmocenskej politiky. Európa sa neutopí v mori verejnej hotovosti, ktorú USA a Čína vrhajú na futuristický priemysel. Môžeme zhromaždiť vojenskú silu a zabrániť klimatickej katastrofe. Môžeme pestovať zelenú ekonomiku.

Jeden prísľub, ktorý nepočuješ? Rozbijeme prasiatko, aby sme sa tam dostali. Je to preto, že všetci lídri EÚ vedia: Prasiatko je už v troskách.

Ako Európa zaplatí za všetky svoje ambície a ako bude bojovať proti mnohým hrozbám, ktoré tlačí pred jej dverami?

Nedávne preskúmanie rozpočtu EÚ totiž odhalilo, že bloku dochádzajú peniaze po tom, čo čelil globálnej pandémii, vojne pred dverami, štrukturálne vysokým nákladom na energiu a globálnemu znižovaniu ekonomickej váhy. Navyše, populácia EÚ by mohla v tomto desaťročí začať klesať, čo by stiahlo aj hospodárstvo.

Je to kombinácia, ktorá nevyhnutne ohrozí veľké plány Európy a krajiny v nej. Najmä Slovenska !

 

 

:.:.:

Jesenná rovnodennosť je významným sviatkom pre všetkých Slovanov. Symbolizuje nástup jesene a rovnováhu medzi svetlom a tmou.

26.09.2024

Jesenná rovnodennosť je významným sviatkom pre všetkých Slovanov. Symbolizuje nástup jesene a rovnováhu medzi svetlom a tmou. Tento deň má zvláštne čaro, ktoré napĺňa naše srdcia a dáva nám nové príležitosti. Je to medzník, ktorý v sebe nesie hlboký význam transformácie a zmeny. Je to čas, keď môžeme premýšľať o svojich cieľoch a zámeroch. Čas, keď [...]

Balíček úsporných opatrení ? poďakujte sa tím chromých kačíc: matovič, heger a ódor.

22.09.2024

Balíček úsporných opatrení ? poďakujte sa tím chromých kačíc: matovič, heger a ódor. Ani prechodom moci nikto neodstráni smutné dedičstvo chromých kačíc, ktoré dostala terajšie vláda SR ako „nádherný“ darček. Konsolidačný balík za 2,7 miliardy eur, ktorým chce dnešná vláda ozdraviť verejné financie počas budúceho roka, je priamou odpoveďou na šafárenie [...]

Trénera Weissa – Slovana Bratislava po debakel proti Celtiku, musí vedenie okamžite odvolať. Pán Kmotrík konajte, čo ste to za „gazda“ ?

20.09.2024

Trénera Weissa – Slovana Bratislava po debakel proti Celtiku, by vedenie malo okamžite odvolať. Pán Kmotrík konajte, čo ste to za „gazda“ ? Byť hrdý na hráčov po debakli 5 : 1 je nepochopenie reality a je to nemorálne. Takéto vyjadrenia nevidieť ani v okresnej súťaži. Slovan urobil hanbu celému Slovensku, nie iba seba. Slovan je nedôstojný pre súťaž, do ktorej [...]

koláž, fotky, mReportér

Zábery na „valiace sa cunami“, ktoré sa prehnalo Horehroním. Pozrite si, ako to vyzeralo

05.10.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Edmundo González, Venezuela

González sa chce vrátiť ako prezident do Venezuely v deň inaugurácie Madura

04.10.2024 23:02

Bývalý opozičný prezidentský kandidát utiekol do Španielska týždeň po tom, čo naňho venezuelské úrady vydali zatykač.

Švédsko Nórsko Rusko bieluha špionážna

Ruská "špionážna veľryba“ nebola v Nórsku zastrelená, podľahla zrejme infekcii

04.10.2024 22:24

Hvaldimir nebol zastrelený - ako tvrdili aktivisti za práva zvierat -, ale podľahol bakteriálnej infekcii.

USA Helene hurikán obete zvýšenie

Hurikán Helene sa stal najničivejším od čias Katriny

04.10.2024 22:01

Podľa najnovších údajov si vyžiadal najmenej 213 obetí.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,279
Celková čítanosť: 7787685x
Priemerná čítanosť článkov: 6089x

Autor blogu

Kategórie

Archív