Založ si blog

Slovenské zlato ulúpila Bank of England ? Alebo naši imbecilní politici?

Slovenské zlato ulúpila Bank of England ? Alebo naši imbecilní politici?

Prečo si investičné zlato, ktoré má Slovensko uložené v britskej Bank of England, nemôže vybrať a uložiť si ho doma na Slovensku?

Jedná sa o 31,7 tony zlata v hodnote približne 1,3 miliardy eur , ktoré by sme teraz potrebovali ako soľ ! Miera zhodnotenia v britskej banke je zároveň  veľmi úbohá a praktický nemá žiadny efekt. Pohybuje sa totiž  od 0,2 % do 0,4 %. !!! Čo je pásmo úžery.

Dnes keď Anglia už nie je členom spoločenstva EÚ sa nemôžeme spoľahnúť  na takého spojenca. Spomeňme si na históriu a zradu Československa v Mníchove v roku 1938.

Vláda Igora Matoviča neprimerane zadlžuje Slovensko, pričom v trezoroch anglickej banky nám leží úhorom zlato, ktoré by dnes pomohlo pomôcť bez primitívneho zadlžovania.

Krajiny ako Poľsko, Maďarsko, Rakúsko, Nemecko a Rumunsko sa už dávnejšie rozhodli zlato z Anglicka stiahnuť pod vlastnú kontrolu. Tieto krajiny tak  spravili pre brexit a aj preto, že už príliš neveria Británii v tom, ako sa správa pri brexite. Zároveň chcú diverzifikovať uloženie investičného zlata. Ak sa teda pozeráme na okolité krajiny, neexistuje  žiadny dôvod na váhanie a na akési predlžovanie tohto „uloženého bremena,“  a tento krok ihneď realizovať pretože existujú objektívne a racionálne dôvody, ešte viac ako pred Mníchovom 1938.

S uloženým zlatom v Bank of England Národná banka SR aktívne“ obchoduje, ale ich výsledky sú  na nule alebo na kriminálnej úrovni ?

RTVS už dlhšie smrdí ako omočený cirkus. Zmeny v RTVS musia byť najvyššou prioritou Slovenska!

15.03.2024

RTVS už dlhšie smrdí ako omočený cirkus. Zmeny v RTVS musia byť najvyššou prioritou Slovenska! Hovoríme to už roky, že mediálna politika je jedna veľká katastrofa. Tak by sa nesprával ani naivný dement, ako sa správajú slovenské politické strany – nechali si všetky média skúpiť pačmagami západných kmeňov. Pritom aj príklad Orbána ukazuje, že je to základná [...]

KDH je iba „spleť hadov“.

11.03.2024

K D H je iba „spleť hadov“. V politickej strane KDH sú tí najodpornejší lízaný a mazaní politici na Slovenskej scéne. To že matovičovci, sulíkovci a progresívne WC dosky majú svoju náplň takú akú majú, to vie každý…ale aspoň sa neskrývajú za „kresťanstvo“ ako KDH, ktoré devalvuje a „uráža“ kresťanské hodnoty. KDH akoby bolo pupočnou [...]

MDŽ – vinšujem všetko najlepšie naším ženám ! !!

08.03.2024

Pôvodný význam Medzinárodného sviatku žien 8. marca bol prejavom solidarity žien po celom svete v boji za rovnaké práva a emancipáciu. Tie najslávnejšie ženy boli vždy silné a cieľavedomé, schopné presadiť sa aj v silnom mužskom svete. Nikdy pod tlakom okolností neustúpili a nevzdávali sa, nech sa dialo čokoľvek. Nezastavili ich ani životné úskalia a prekážky. Ženy [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,211
Celková čítanosť: 7500850x
Priemerná čítanosť článkov: 6194x

Autor blogu

Kategórie

Archív