Založ si blog

Prečo sa Krym odtrhol a pripojil k Rusku ?

Vojaci budú cvičiť spoločne so silami Estónska, Litvy a Lotyšska. Presun je súčasťou pokračujúcej rotácie amerických vojsk s cieľom zvýšiť podporu spojeneckých štátov NATO. Cvičenia majú trvať asi tri mesiace. Ministerstvo obrany USA v pondelok oznámilo, že od budúceho týždňa nasadí vo východnej Európe približne 3000 vojakov, ktorí tu majú vykonávať cvičenia spoločne so silami Estónska, Litvy a Lotyšska.

Litovský minister zahraničných vecí Linas Linkevičius povedal, že Litva v uplynulom roku zbrane do Ukrajiny skutočne dodávala, žiadnu dohodu tým však neporušila……

Litva tento týždeň vyhlásila, že plánuje obnoviť povinnú vojenskú službu, ktorú zrušila v roku 2008. Dôvodom sú podľa prezidentskej kancelárie obavy z agresívneho správania Ruska nielen na Ukrajine, ale aj v pobaltskom regióne. Litva, Estónsko a Lotyšsko majú s Rusmi dlhodobo napäté vzťahy a obávajú sa ďalšieho vývoja situácie na východe Ukrajiny po marcovej ruskej anexii Krymu.

Prezident Kiska otvoril aj tému „informačnej vojny“ v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. „Nestačia nám moderné zbraňové systémy, musíme sa vedieť brániť organizovanému šíreniu dezinformácií. Nehovorím o rozdielnych názoroch, ktoré sú prirodzenou súčasťou demokratickej a slobodnej spoločnosti. Hovorím o účelovom narábaní s faktami, o otvorených klamstvách. V kontexte krízy na Ukrajine sa s tým stretávame v takej miere ako nikdy doposiaľ,“ povedal Kiska.

Rádio a rozhlas, inokedy plné proruských rogramov a hesiel, dostali príkaz od samotného Goebbelsa, aby zmiernili vysielanie a venovali sa viac dychovej hudbe, ľudovej zábave a nepolitickým témam.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť príspevkvku o k tejto téme nie je možné v článku pokračovať.

M. R. Štefánik, čo urobil pre Slovákov ? Holé nič. Len si pestoval svoj nákladný život. Dnes je jeho zuhoľnatená myšlienka Bradla tlejúcim dôkazom extrémizmu inšpirovaného cudzinou a svojvoľnej, podomácky pestovanej nevedomosti.

05.05.2024

M.R.Štefánik, čo urobil pre Slovákov ? Holé nič. Len si pestoval svoj nákladný život. Dnes je jeho zuhoľnatená myšlienka Bradla tlejúcim dôkazom extrémizmu inšpirovaného cudzinou a svojvoľnej, podomácky pestovanej nevedomosti. Na spomienkovom podujatí pri príležitostí 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika, ktoré sa konalo na Mohyle M.R. [...]

Súdruženko Šímečka, Slovensko sa nemôže držať abstraktných „prianí“ „impotentných elít“, ktoré nevedia robiť ani jednoduché rozhodnutia založené na princípoch národného záujmu.

04.05.2024

Súdruženko Šímečka, Slovensko sa nemôže držať abstraktných „prianí“ „impotentných elít“, ktoré nevedia robiť ani jednoduché rozhodnutia založené na princípoch národného záujmu. Štvrtkový jalový protest PS o RTVS bol pôvodne zamýšľaný ako politický úder pre vládu SR. Ale situácia na Slovensku dala všetko na svoje miesto: protest, na ktorom nebol [...]

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnoja a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS !

27.04.2024

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnevu, blenu a hnoja. Včera bola RTVS v sieti podlosti a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS ! RTVS sa vo včerajšej „produkcii“ Slnka v sieti stalo semenište plné nenávisti, hnevu a blenu. Takto znásilniť verejnoprávnu televíziu sa nepodarilo a Markíze s Jojkou spolu. To, aký to bol včera večer, je niečo zurvalecké a podlé. Takto [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,224
Celková čítanosť: 7568091x
Priemerná čítanosť článkov: 6183x

Autor blogu

Kategórie

Archív