Založ si blog

Medvedev o postoji Ruska

Medvedev o postoji Ruska

V Pravde zas uverejnili článok o tom, ako sa Medvedev „vyhráža jadrovými útokmi“.

Keďže Pravda uverejnila len vybrané pasáže, pozrel som sa na originál.  A preložil som ho (s pomocou deepl). Je ucelený, nemožno namietať proti tomu, čo Medvedev píše. Nie je tam žiaden omyl, nie je tam ani žiaden radikalizmus. Medvedev len varuje. Západ v tejto situácii, keď mnohé naznačuje, že Okrajina môže vojensky aj inak skolabovať, začína špekulovať o otvorenom zapojení sa do jej vojny s Ruskom. Zelenskyj podpisuje akési bilaterálne zmluvy s Nemeckom, a možno aj s inými krajinami – zahrávanie si s ohňom, ktoré môže zle skončiť.

Takže tu je Medvedevov text:

 Pred časom som tu na svojom TG-kanáli napísal: „Jadrová mocnosť nemôže prehrať vojnu“. Okamžite vyskočili usmrkaní angloamerickí cucáci a kričali: „Nie, vôbec nie, aj USA prehrali vojny“. To je úplná lož. Nehovoril som o Vietname, Afganistane ani o desiatkach ďalších miest, v ktorých Američania viedli koloniálne dobyvačné vojny. Písal som o historických vojnách, v ktorých sa odohráva obrana vlastnej vlasti. Svojej krajiny, svojich ľudí, svojich hodnôt. Takúto vojnu jadrové mocnosti nikdy s nikým neprehrali.

Prečo o tom opäť píšem? Čítam slová všelijakých Pistoriusov a Shappsov a myslím si: sú naozaj takí kreténi, alebo to len predstierajú? „Svet si nemôže dovoliť ruské víťazstvo v tejto vojne.“ Ako to? Takto.

V poriadku. Predstavme si na chvíľu, že Rusko prehralo a „Ukrajina so svojimi spojencami“ vyhrala. Čo by pre našich nepriateľov – neonacistov s ich západnými sponzormi – bolo takýmto víťazstvom? Nuž, ako už bolo mnohokrát povedané, návrat k hraniciam z roku 1991. Teda priamy a nezvratný rozpad súčasného Ruska, ktoré ústavne zahŕňa nové územia. A potom zúrivá občianska vojna s definitívnym zmiznutím našej krajiny z mapy sveta. Desiatky miliónov obetí. Smrť našej budúcnosti. Kolaps všetkého na svete.

A teraz hlavná otázka: naozaj títo idioti veria, že obyvatelia Ruska prehltnú takéto rozdelenie svojej krajiny? Že si všetci budeme myslieť niečo také: „No, žiaľ, stalo sa. Vyhrali. Súčasné Rusko zaniklo. Je to, samozrejme, škoda, ale musíme ďalej žiť v rozpadajúcej sa, umierajúcej krajine, pretože jadrová vojna je pre nás oveľa strašnejšia ako smrť našich blízkych, našich detí, nášho Ruska…“? A že by im potom vedenie štátu na čele s vrchným veliteľom ozbrojených síl Ruskej federácie podalo ruku, aby prijali tie najťažšie rozhodnutia?

Tak to bude. Bude to veľmi odlišné. Rozpad Ruska bude mať oveľa hroznejšie následky ako výsledky obyčajnej, aj tej najrozsiahlejšej vojny. Pokusy vrátiť Rusko do hraníc z roku 1991 totiž povedú len k jednému. Ku globálnej vojne so západnými krajinami s uplatnením celého strategického arzenálu nášho štátu. Kyjev, Berlín, Londýn, Washington. Na všetky ostatné krásne historické miesta, ktoré sú už dávno zaradené medzi letové ciele našej jadrovej triády.

Budeme mať na to odvahu, ak pôjde o zánik tisícročnej krajiny, našej veľkej vlasti, a obete, ktoré prinášal ruský ľud počas storočí, budú márne?

Odpoveď je zrejmá.

Takže by sme to mali všetko získať späť, kým nie je neskoro. Alebo si to získame späť sami s maximálnymi stratami pre nepriateľa. Ako Avdejevka. Naši vojaci sú hrdinovia!

———–

Toľko Medvedev.

 

Namiesto toho, aby z toho robili prestitúti zas raz hysterické patetické moralizovanie, by sa mali masmédia zamyslieť a dať širokej verejnosti serióznu informáciu o tom, na hrane akej priepasti sa ľudstvo nachádza.

My to nevyhnutné varovanie robíme aspoň takto.

 

originál:

https://t.me/medvedev_telegram/448

Grant Shapps is the United Kingdom’s secretary of state

Boris Pistorius – minister obrany Nemecka

Pravda: https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/700028-medvedev-sa-vyhraza-jadrovym…

norman nadľad

:.:

Postoje prezidentky a opozície eskalujú konflikty, sú dlhodobo provokatívne a deštruktívne.

16.05.2024

Postoj prezidentky a opozície eskaluje konflikty, je provokatívny a deštruktívny. Zdravý rozum poukazuje na rozpor medzi prezidentkinimi slovami a činmi , ktorá podniká agresívne kroky voči vláde R. Fica. V poslednom období sú čoraz agresívnejšie vyhlásenia z opozície na dresu R. Fica. Opozícia vyvoláva po prehratých voľbách bezprecedentné kolo eskalácie a vyhlásenia [...]

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči.

15.05.2024

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči. Beštie z opozície sú agresívne a plné zákerných útokov na R. Fica na vládu SR a Slovensko. Stačí pozrieť na zhromaždenia na ktorých ohlupujú jeden druhého , stačí si všimnúť transparenty a plagáty s akou nenávisťou a [...]

Prestávame rozumieť našim deťom a oni prestávajú rozumieť ná

12.05.2024

Prestávame rozumieť našim deťom a oni prestávajú rozumieť nám. Najnovšie si dosť veľká časť našich detí myslí, že jedlo pochádza z obchodu. Z nejakého dôvodu si myslia, že ich otcovia a matky o svete vôbec nič nevedia, lebo netrávia za obrazovkou toľko času, ako oni. Netušia, že naše poznanie pochádza najmä z kníh. Pravda je však taká, že to my trávime s [...]

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Fica zasiahol viackrát: Atentátnik stojí pred súdom, prokurátor žiada väzbu

18.05.2024 10:00, aktualizované: 11:50

Súd sprevádzajú prísne opatrenia, zasadnutie je neverejné, novinári sa nedostanú ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

Germany Russia Ukraine

Utečenci strácajú kontakt s Ukrajinou. Čo ukázal prieskum v Poľsku, Nemecku a Česku?

18.05.2024 10:00

Minimálne polovica Ukrajincov, ktorí sú v Poľsku, Nemecku a Česku, sa na Ukrajinu zrejme nevráti. Vyplýva to z čerstvého prieskumu.

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,228
Celková čítanosť: 7583978x
Priemerná čítanosť článkov: 6176x

Autor blogu

Kategórie

Archív