Založ si blog

Mítingy za zachovanie špecializovaného trestného súdu sú klamstvom a podlým politikárčením.

Mítingy za zachovanie špecializovaného trestného súdu sú klamstvom a podlým politikárčením.

Z čoho tieto mítingy vychádzajú :

— lož má oveľa širšie pole výkladu ako pravda;

— lož vždy apeluje na ľudské emócie na vnímanie;

– vždy je jednoduchšie falošnú správu vymyslieť, ako ju vyvrátiť;

— lož parazituje na intelektuálnej lenivosti a pravda si vždy vyžaduje čas a námahu na overenie jej pravosti;

– čím je lož absurdnejšia, tým ochotnejšie jej veria

Veľakrát som sa stretol s ľuďmi, ktorí obhajujú svoj postoj, napriek tomu, že ho mnohé fakty vyvracajú. Títo tvrdohlaví ľudia sa nevzdávajú svojho postavenia a úplne popierajú logiku. Pozoruhodným príkladom sú ľudia, ktorí sú presvedčení, že naša planéta nie je guľatá a svoj postoj urputne obhajujú odmietajúc všetky logické argumenty. Nedostatok faktov ľahko pripisujú sprisahaniu nepriateľov alebo zámernému zatajovaniu údajov.

Ľudská myseľ nevedome robí všetko preto, aby podporila to, čo kedysi prijala a čomu verila. A bez ohľadu na to, koľko vyvracajúcich faktorov a argumentov sa mu predloží, buď si ich nevšimne, alebo ich odmieta. Chráni tak hodnotu svojho presvedčenia. V ére internetu a sociálnych sietí má človek čoraz viac možností vybrať si z okolitého toku informácií len to, čo sa zhoduje s jeho presvedčením, úplne ignorujúc iné názory a fakty.

Oplatí sa poznať Pravdu? Trýzniť ​​sa pochybnosťami? Je ľahšie žiť v klamstve! Vo svojom imaginárnom svete. S istotou, že televízor a noviny neklamú. Moderátori, umelci a iná lúza vyjadruje najvyššiu pravdu.

O tom to je.

 

 

:.:

Postoje prezidentky a opozície eskalujú konflikty, sú dlhodobo provokatívne a deštruktívne.

16.05.2024

Postoj prezidentky a opozície eskaluje konflikty, je provokatívny a deštruktívny. Zdravý rozum poukazuje na rozpor medzi prezidentkinimi slovami a činmi , ktorá podniká agresívne kroky voči vláde R. Fica. V poslednom období sú čoraz agresívnejšie vyhlásenia z opozície na dresu R. Fica. Opozícia vyvoláva po prehratých voľbách bezprecedentné kolo eskalácie a vyhlásenia [...]

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči.

15.05.2024

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči. Beštie z opozície sú agresívne a plné zákerných útokov na R. Fica na vládu SR a Slovensko. Stačí pozrieť na zhromaždenia na ktorých ohlupujú jeden druhého , stačí si všimnúť transparenty a plagáty s akou nenávisťou a [...]

Prestávame rozumieť našim deťom a oni prestávajú rozumieť ná

12.05.2024

Prestávame rozumieť našim deťom a oni prestávajú rozumieť nám. Najnovšie si dosť veľká časť našich detí myslí, že jedlo pochádza z obchodu. Z nejakého dôvodu si myslia, že ich otcovia a matky o svete vôbec nič nevedia, lebo netrávia za obrazovkou toľko času, ako oni. Netušia, že naše poznanie pochádza najmä z kníh. Pravda je však taká, že to my trávime s [...]

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Fica zasiahol viackrát: Atentátnik stojí pred súdom, prokurátor žiada väzbu

18.05.2024 10:00, aktualizované: 11:50

Súd sprevádzajú prísne opatrenia, zasadnutie je neverejné, novinári sa nedostanú ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

Germany Russia Ukraine

Utečenci strácajú kontakt s Ukrajinou. Čo ukázal prieskum v Poľsku, Nemecku a Česku?

18.05.2024 10:00

Minimálne polovica Ukrajincov, ktorí sú v Poľsku, Nemecku a Česku, sa na Ukrajinu zrejme nevráti. Vyplýva to z čerstvého prieskumu.

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,228
Celková čítanosť: 7583979x
Priemerná čítanosť článkov: 6176x

Autor blogu

Kategórie

Archív