Založ si blog

Andrej Danko: Pán Ježiš spáchal samovraždu? Na kríž vyskočil sám?

Povinnosťou zákonodarného zboru SR ako demokratického štátu je pri chvályhodnej snahe o zabezpečenie ochrany pre národnostné menšiny a etnické či náboženské skupiny dbať o najvyššiu opatrnosť, aby definovanie ochrany špecifickej skupiny nepredstavovalo zároveň ohrozenie práv inej skupiny v SR či inde. V prípade vágne formulovaných príkladov pridružených k definícii antisemitizmu vypracovanej alianciou IHRA právne analýzy a prípady z praxe preukázali, že ich uplatňovanie môže byť popri ochrane občanov židovského pôvodu či vierovyznania zneužívané na umlčiavanie medzinárodnej solidarity s nežidovskými obyvateľmi Izraela a Izraelom okupovaných území a k znemožňovaniu medzinárodnej advokácie za ich ľudské práva, na ktorej sa podieľajú jednotlivci a skupiny bez ohľadu na vierovyznanie či etnický pôvod, vrátane židovských jednotlivcov a skupín.

Ide o vážny zásah do právneho poriadku SR a do ústavou garantovaných práv jej občanov iniciovaný cudzím štátom, ktorý nie je vhodné urobiť v chvate, bez náležitej odbornej diskusie. A nie iba tak, sľúbiť niečo kamarátovi.

Vážený pán Andrej Danko, proti prijímaniu definície doplnenej o 11 možných príkladov antisemitizmu varuje vyše 40 židovských organizácií !

Naša legislatíva dnes umožňuje trestať porušovanie ľudských práv. Za trestný čin sa považuje popieranie a schvaľovanie holokaustu a tiež hanobenie národa a rasy.

Antisemitizmus je také vnímanie Židov, ktoré sa môže prejaviť ako nenávisť k Židom. Rétorické a fyzické prejavy antisemitizmu sú namierené proti židovským alebo nežidovským jednotlivcom a/alebo ich majetku, proti inštitúciám židovskej komunity a náboženským ustanovizniam.“…pán Andrej Danko, vedeli by ste definovať akého majetku….? sú to banky, fabriky, facebook, noviny, televízie alebo rádia, farmaceutický priemysel…?

Vážený pán Danko, predseda NR SR (ozaj, prečo nie ste predsedom SNR- Slovenskej národnej rady ?,  nevadí…?) je to od Vás jednoznačné politikárčenie a so skutočným bojom proti antisemitizmu to nemá nič spoločné. Viete o tom ?

Žijeme v ťažkej dobe, keď sa popierajú základné ľudské práva. Máme aj v politike ľudí, ktorí popierajú Pána Ježiša, rúhania a urážky . To Vám nevadí ?

Skúste sa sami seba spýtať, vy čo ste odsúhlasili v NR SR definíciu antisemitizmu, prečo tak v podvedomí chorobne  nenávidíte kresťanov a dobrých ľudí verných Bohu ?

M. R. Štefánik, čo urobil pre Slovákov ? Holé nič. Len si pestoval svoj nákladný život. Dnes je jeho zuhoľnatená myšlienka Bradla tlejúcim dôkazom extrémizmu inšpirovaného cudzinou a svojvoľnej, podomácky pestovanej nevedomosti.

05.05.2024

M.R.Štefánik, čo urobil pre Slovákov ? Holé nič. Len si pestoval svoj nákladný život. Dnes je jeho zuhoľnatená myšlienka Bradla tlejúcim dôkazom extrémizmu inšpirovaného cudzinou a svojvoľnej, podomácky pestovanej nevedomosti. Na spomienkovom podujatí pri príležitostí 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika, ktoré sa konalo na Mohyle M.R. [...]

Súdruženko Šímečka, Slovensko sa nemôže držať abstraktných „prianí“ „impotentných elít“, ktoré nevedia robiť ani jednoduché rozhodnutia založené na princípoch národného záujmu.

04.05.2024

Súdruženko Šímečka, Slovensko sa nemôže držať abstraktných „prianí“ „impotentných elít“, ktoré nevedia robiť ani jednoduché rozhodnutia založené na princípoch národného záujmu. Štvrtkový jalový protest PS o RTVS bol pôvodne zamýšľaný ako politický úder pre vládu SR. Ale situácia na Slovensku dala všetko na svoje miesto: protest, na ktorom nebol [...]

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnoja a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS !

27.04.2024

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnevu, blenu a hnoja. Včera bola RTVS v sieti podlosti a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS ! RTVS sa vo včerajšej „produkcii“ Slnka v sieti stalo semenište plné nenávisti, hnevu a blenu. Takto znásilniť verejnoprávnu televíziu sa nepodarilo a Markíze s Jojkou spolu. To, aký to bol včera večer, je niečo zurvalecké a podlé. Takto [...]

Základná škola Podsadek, Stará Ľubovňa, Rómovia

Ministerstvo školstva chce z plánu obnovy zaplatiť výchovnú šou. Odborník nápad kritizuje

07.05.2024 07:00

Rómska komunita je zámerom pobúrená, rezort však nápad obhajuje

izrael, gaza, rafah

Izrael podniká útoky v Rafahu niekoľko hodín po tom, ako Hamas akceptoval návrh na prímerie

07.05.2024 06:50

Izraelské letectvo podniklo údery na viac ako 50 miest spojených s Hamasom a jemu blízkym organizáciám.

Rusko, Deň víťazstva, Červené námestie, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi chcú navýšiť raketový arzenál, odradiť nepriateľov 'testovať sily Ruska'

07.05.2024 06:25

Rusi zvyšujú výrobu zbraní. USA predpokladajú, že tento rok vyrobí Rusko viac munície ako všetkých 32 členov NATO dohromady.

Hrad Likava, Likavka, Ružomberok

Najväčší hrad na Liptove opravia za milióny eur. Pre návštevníkov chystajú novinky

07.05.2024 06:00

Stredovekej pamiatke „odklepli“ veľký balík peňazí. Pribudnú tam nové priestory aj moderné prvky.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,224
Celková čítanosť: 7568343x
Priemerná čítanosť článkov: 6183x

Autor blogu

Kategórie

Archív