Založ si blog

Medvedev o postoji Ruska

Medvedev o postoji Ruska

V Pravde zas uverejnili článok o tom, ako sa Medvedev „vyhráža jadrovými útokmi“.

Keďže Pravda uverejnila len vybrané pasáže, pozrel som sa na originál.  A preložil som ho (s pomocou deepl). Je ucelený, nemožno namietať proti tomu, čo Medvedev píše. Nie je tam žiaden omyl, nie je tam ani žiaden radikalizmus. Medvedev len varuje. Západ v tejto situácii, keď mnohé naznačuje, že Okrajina môže vojensky aj inak skolabovať, začína špekulovať o otvorenom zapojení sa do jej vojny s Ruskom. Zelenskyj podpisuje akési bilaterálne zmluvy s Nemeckom, a možno aj s inými krajinami – zahrávanie si s ohňom, ktoré môže zle skončiť.

Takže tu je Medvedevov text:

 Pred časom som tu na svojom TG-kanáli napísal: „Jadrová mocnosť nemôže prehrať vojnu“. Okamžite vyskočili usmrkaní angloamerickí cucáci a kričali: „Nie, vôbec nie, aj USA prehrali vojny“. To je úplná lož. Nehovoril som o Vietname, Afganistane ani o desiatkach ďalších miest, v ktorých Američania viedli koloniálne dobyvačné vojny. Písal som o historických vojnách, v ktorých sa odohráva obrana vlastnej vlasti. Svojej krajiny, svojich ľudí, svojich hodnôt. Takúto vojnu jadrové mocnosti nikdy s nikým neprehrali.

Prečo o tom opäť píšem? Čítam slová všelijakých Pistoriusov a Shappsov a myslím si: sú naozaj takí kreténi, alebo to len predstierajú? „Svet si nemôže dovoliť ruské víťazstvo v tejto vojne.“ Ako to? Takto.

V poriadku. Predstavme si na chvíľu, že Rusko prehralo a „Ukrajina so svojimi spojencami“ vyhrala. Čo by pre našich nepriateľov – neonacistov s ich západnými sponzormi – bolo takýmto víťazstvom? Nuž, ako už bolo mnohokrát povedané, návrat k hraniciam z roku 1991. Teda priamy a nezvratný rozpad súčasného Ruska, ktoré ústavne zahŕňa nové územia. A potom zúrivá občianska vojna s definitívnym zmiznutím našej krajiny z mapy sveta. Desiatky miliónov obetí. Smrť našej budúcnosti. Kolaps všetkého na svete.

A teraz hlavná otázka: naozaj títo idioti veria, že obyvatelia Ruska prehltnú takéto rozdelenie svojej krajiny? Že si všetci budeme myslieť niečo také: „No, žiaľ, stalo sa. Vyhrali. Súčasné Rusko zaniklo. Je to, samozrejme, škoda, ale musíme ďalej žiť v rozpadajúcej sa, umierajúcej krajine, pretože jadrová vojna je pre nás oveľa strašnejšia ako smrť našich blízkych, našich detí, nášho Ruska…“? A že by im potom vedenie štátu na čele s vrchným veliteľom ozbrojených síl Ruskej federácie podalo ruku, aby prijali tie najťažšie rozhodnutia?

Tak to bude. Bude to veľmi odlišné. Rozpad Ruska bude mať oveľa hroznejšie následky ako výsledky obyčajnej, aj tej najrozsiahlejšej vojny. Pokusy vrátiť Rusko do hraníc z roku 1991 totiž povedú len k jednému. Ku globálnej vojne so západnými krajinami s uplatnením celého strategického arzenálu nášho štátu. Kyjev, Berlín, Londýn, Washington. Na všetky ostatné krásne historické miesta, ktoré sú už dávno zaradené medzi letové ciele našej jadrovej triády.

Budeme mať na to odvahu, ak pôjde o zánik tisícročnej krajiny, našej veľkej vlasti, a obete, ktoré prinášal ruský ľud počas storočí, budú márne?

Odpoveď je zrejmá.

Takže by sme to mali všetko získať späť, kým nie je neskoro. Alebo si to získame späť sami s maximálnymi stratami pre nepriateľa. Ako Avdejevka. Naši vojaci sú hrdinovia!

———–

Toľko Medvedev.

 

Namiesto toho, aby z toho robili prestitúti zas raz hysterické patetické moralizovanie, by sa mali masmédia zamyslieť a dať širokej verejnosti serióznu informáciu o tom, na hrane akej priepasti sa ľudstvo nachádza.

My to nevyhnutné varovanie robíme aspoň takto.

 

originál:

https://t.me/medvedev_telegram/448

Grant Shapps is the United Kingdom’s secretary of state

Boris Pistorius – minister obrany Nemecka

Pravda: https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/700028-medvedev-sa-vyhraza-jadrovym…

norman nadľad

:.:

Súdruženko Šímečka, Slovensko sa nemôže držať abstraktných „prianí“ „impotentných elít“, ktoré nevedia robiť ani jednoduché rozhodnutia založené na princípoch národného záujmu.

04.05.2024

Súdruženko Šímečka, Slovensko sa nemôže držať abstraktných „prianí“ „impotentných elít“, ktoré nevedia robiť ani jednoduché rozhodnutia založené na princípoch národného záujmu. Štvrtkový jalový protest PS o RTVS bol pôvodne zamýšľaný ako politický úder pre vládu SR. Ale situácia na Slovensku dala všetko na svoje miesto: protest, na ktorom nebol [...]

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnoja a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS !

27.04.2024

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnevu, blenu a hnoja. Včera bola RTVS v sieti podlosti a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS ! RTVS sa vo včerajšej „produkcii“ Slnka v sieti stalo semenište plné nenávisti, hnevu a blenu. Takto znásilniť verejnoprávnu televíziu sa nepodarilo a Markíze s Jojkou spolu. To, aký to bol včera večer, je niečo zurvalecké a podlé. Takto [...]

Ye. bať Kankavu. Do pekla s Kankavom.

26.04.2024

Ye.bať Kankavu. Do pekla s Kankavom. Nariadenie požaduje, aby každá nezávislá mimovládna a mediálna organizácia, ktorá dostáva viac ako 20 percent finančných prostriedkov zo zahraničia, bola zaregistrovaná ako „organizácia sledujúca záujmy cudzej moci“ Európska komisia vyzvala Gruzínsko, aby tento zákon v rozpore s demokratickými princípmi EÚ neprijala. Gruzínsky [...]

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie. Avizovala nové benefity od poisťovní, možno aj na zuby

04.05.2024 14:30, aktualizované: 15:07

Rezort zdravotníctva podľa nej neprevzala v dobrom stave po minulej vláde.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,223
Celková čítanosť: 7561225x
Priemerná čítanosť článkov: 6183x

Autor blogu

Kategórie

Archív