Založ si blog

Nielenže sa mi zdá, že hľadanie pravdy má väčšiu hodnotu ako pravda samotná. Zdá sa, že ešte cennejšia ako samotná cesta je vôľa vydať sa na ňu.

Nielenže sa mi zdá, že hľadanie pravdy má väčšiu hodnotu ako pravda samotná. Zdá sa, že ešte cennejšia ako samotná cesta je vôľa vydať sa na ňu.

Súčasný stav našich sviatkov je smutný, v našich srdciach vybledli, posvätno zakryli pavučiny všednosti. Duše sú okorenené úpadkom a pýchou. Len prednedávnom bolo nebo ešte otvorené a človek mohol vzhliadať k duchovným bytostiam.

Immanuel Kant považoval za dve najväčšie istoty, na ktorých môže človek založiť svoj život, „hviezdnu oblohu nado mnou a mravný zákon vo mne“. To sú dve palice večného ľudského pútnika. K cieľu vedú len tieto palice. Tak aj ľudstvo dopadlo. Bez Boha. V marazme.

 

.:.

RTVS už dlhšie smrdí ako omočený cirkus. Zmeny v RTVS musia byť najvyššou prioritou Slovenska!

15.03.2024

RTVS už dlhšie smrdí ako omočený cirkus. Zmeny v RTVS musia byť najvyššou prioritou Slovenska! Hovoríme to už roky, že mediálna politika je jedna veľká katastrofa. Tak by sa nesprával ani naivný dement, ako sa správajú slovenské politické strany – nechali si všetky média skúpiť pačmagami západných kmeňov. Pritom aj príklad Orbána ukazuje, že je to základná [...]

KDH je iba „spleť hadov“.

11.03.2024

K D H je iba „spleť hadov“. V politickej strane KDH sú tí najodpornejší lízaný a mazaní politici na Slovenskej scéne. To že matovičovci, sulíkovci a progresívne WC dosky majú svoju náplň takú akú majú, to vie každý…ale aspoň sa neskrývajú za „kresťanstvo“ ako KDH, ktoré devalvuje a „uráža“ kresťanské hodnoty. KDH akoby bolo pupočnou [...]

MDŽ – vinšujem všetko najlepšie naším ženám ! !!

08.03.2024

Pôvodný význam Medzinárodného sviatku žien 8. marca bol prejavom solidarity žien po celom svete v boji za rovnaké práva a emancipáciu. Tie najslávnejšie ženy boli vždy silné a cieľavedomé, schopné presadiť sa aj v silnom mužskom svete. Nikdy pod tlakom okolností neustúpili a nevzdávali sa, nech sa dialo čokoľvek. Nezastavili ich ani životné úskalia a prekážky. Ženy [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,211
Celková čítanosť: 7500930x
Priemerná čítanosť článkov: 6194x

Autor blogu

Kategórie

Archív