Založ si blog

Dnes je spoločnosť na spotrebovávanie a hromadenie zdrojov, v ľudovej reči majetok, peniaze, pôžitky, proste žranie a sú-lož. . . tomu hovoria“šťastie“ a „láska“. Iné hodnoty nemá.

Dnes je spoločnosť na spotrebovávanie a hromadenie zdrojov, v ľudovej rečí majetok, peniaze, pôžitky, proste žranie a sú-lož…tomu „šťastie“ a „láska“. Iné hodnoty nemá.

Áno, tieto limity platia pre toto ľudstvo, s týmto biologickým potenciálom a s touto mentálnou silou, či skôr slabosťou, akú má. Na viac človek nemá.

Najnovšími „úspechmi“ kozmonautiky sú lety komerčných spoločností, ktoré údajne plánujú turistické lety miliardárov. To, čo sa podarilo Gagarinovi pred 60 rokmi, mienia teraz predávať nejakým zbohatlíkom. Zmysel a účel? Nezmysel a absolútne zbytočné míňanie. Ale mocní rozhodujú – kým pred 60 rokmi mocní mali záujem na vede a dobýjaní orbity, dnešní mocní majú záujem len na zábave finančných oligarchov. Tragédia je na svete.

A tu sa na moment vráťme z kozmickej alegórie do reality – ľudská spoločnosť je niečo neuveriteľne primitívne. Jej motívom sú spotrebovávanie a hromadenie prírodných zdrojov, v ľudovej rečí majetok, peniaze, pôžitky, proste žranie a sú-lož (pardón, hovoria tomu „šťastie“ a „láska“). Iné hodnoty nemá.

 

.:.

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď!

12.04.2024

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď! Čaká tam na nich zlatý poklad a otvorená náruč celej športovej verejnosti! Chce odísť? V poriadku, ale to nikoho nezaujíma. Koho zaujíma nejaký Boris Vlaha ? Nerozumiem, prečo drísty tohto piceríjskeho opekača sú uverejnené v športovej rubrike ? A čo ma brat tak dôležité s úspešnou sestrou? Nič. Kto [...]

Korčokovizmus uzemnil  zdravý sedliacky rozum.

08.04.2024

Korčokovizmus položil zdravý sedliacky rozum. Je jasne vidieť, že Korčokovizmus porazil zdravý sedliacky rozum vidieka. Ľudia celkom jasne odmietli Bratislafských mamľasov. Toto je historické a veľmi významné víťazstvo „okresných“ ľudí vidieka, ktorí prvý krát v histórii samostatného Slovenska ukázali svoju silu a potencionál. Schopnosti zdravého úsudku [...]

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kadidlo vojny“ ?

07.04.2024

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kandidáta vojny“ Táto prehra sa na ňom nalepí, a jeho beztak slabý politický profil ho vrhá do stratena. Leško kecal niečo o novej strane – mala by mať názov Strana Lúzra? A zas Korčok kecá, že ho porazili „netransparentne“, a podobne – kritizuje to isté, čo robil on sám. A ešte sa [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,219
Celková čítanosť: 7538490x
Priemerná čítanosť článkov: 6184x

Autor blogu

Kategórie

Archív