Založ si blog

Socializmus bol neskutočná hrôza

Socializmus bol neskutočná hrôza
Je správne strašiť komunistami. Áno bola to neskutočná hrôza!
Každý musel do práce a to si ešte mohol vyberať, či prijme prácu, kde sa upíše na 10 rokov a oni mu dajú podnikový byt alebo nenávratnú pôžičku – nadstavba rodinného domčeka…..
Napríklad istota, že ak budem makať a neurobím prúser, budem mať prácu treba až do penzie, ľudí neskutočne deptal…..
Neskutočné násilie bolo páchané na chorých. Miesto, aby bol vyberaný regulačný poplatok u lekára a potom v lekárni vrátane tučného doplatku ako v každej demokratické spoločnosti za lieky, odbili pacienta tým, že za jeden recept musel zaplatiť len jednu korunu.
A čo potom vnucovanie sociálnych istôt, že po odpracovaní 40 rokov má človek právo na penziu….
Ženy si vyplakali oči do krvava, keď odchádzali do dôchodku po porodenia dvoch detí už v 55. rokoch.!!!! Koľko ľudí vtedy snívalo o tom, aby mohli robiť o 10 -15 rokov dlhšie……
Po operáciách sa dialo ľuďom aj bezprávie. Spravidla 6 týždňov sa človek zotavoval v nemocnici a potom doma. Vôbec mu nebolo dopriate sladkého pocitu hrôzy, či po návrate do práce nebude prepustený…… A čo potom keď Vás do pol roka po operácii poslali do kúpeľov. A ti komunistický tyrani nám nedali žiadnu možnosť finančnej spoluúčasti. Nie priatelia, nedali nám možnosť zaplatiť si ani tretinu…..nákladov na liečenie..!!
Bolo to naozaj desivé a zničujúci období našich dejín. Z ľudí a hlavne detí sa stala bezcitná zver. Za komunistov mladší vstávali v autobuse, aby pustili sadnúť starších….. Dnešní mladí už poznajú svoje práva v demokratickej spoločnosti pekne zostanú sedieť…..
Už nikdy nechcem zažiť sociálne istoty ani morálne záhubu, ktorá vtedy panovala…..

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď!

12.04.2024

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď! Čaká tam na nich zlatý poklad a otvorená náruč celej športovej verejnosti! Chce odísť? V poriadku, ale to nikoho nezaujíma. Koho zaujíma nejaký Boris Vlaha ? Nerozumiem, prečo drísty tohto piceríjskeho opekača sú uverejnené v športovej rubrike ? A čo ma brat tak dôležité s úspešnou sestrou? Nič. Kto [...]

Korčokovizmus uzemnil  zdravý sedliacky rozum.

08.04.2024

Korčokovizmus položil zdravý sedliacky rozum. Je jasne vidieť, že Korčokovizmus porazil zdravý sedliacky rozum vidieka. Ľudia celkom jasne odmietli Bratislafských mamľasov. Toto je historické a veľmi významné víťazstvo „okresných“ ľudí vidieka, ktorí prvý krát v histórii samostatného Slovenska ukázali svoju silu a potencionál. Schopnosti zdravého úsudku [...]

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kadidlo vojny“ ?

07.04.2024

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kandidáta vojny“ Táto prehra sa na ňom nalepí, a jeho beztak slabý politický profil ho vrhá do stratena. Leško kecal niečo o novej strane – mala by mať názov Strana Lúzra? A zas Korčok kecá, že ho porazili „netransparentne“, a podobne – kritizuje to isté, čo robil on sám. A ešte sa [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,219
Celková čítanosť: 7542239x
Priemerná čítanosť článkov: 6187x

Autor blogu

Kategórie

Archív