Založ si blog

Slovensko je najväčšia kompostáreň potravín svojho druhu v EÚ

Vzhľadom na individuálne  snahy   supermarketov a hypermarketov,  odbremeniť svoje západoeurópske „matky“ začali už  tieto dávnejšie uskutočňovať odpadové hospodárstvo do východnej Európy ,najmä na Slovensko. Reťazce si spravili zo Slovenska kompostáreň zhrabkov.

„Chceme zabezpečiť systém podobný ako je v okolitých štátoch. Kamióny budú zastavované a príslušný obvodný veterinár zoberie vzorky na analýzy,“ povedal Jahnátek. Zároveň chce prísne trestať tých, ktorí budú obchádzať centrálne distribučné miesta na dovoz potravín. Zároveň v distribučných bodoch bude permanentná kontrola na dovozové potraviny. Stačí to? Od tohto vyhlásenia uplynulo už asi osem mesiacov a kvalita sa stále nezlepšuje. Stagnuje na rovnakej úrovni nekvality.

Takže , test si môže urobiť každý sám, stačí jeden nákup v susednom Hainburgu, kde maďarská saláma, kokakola, syry i mlieko, maslo majú inú chuť. Pracie prášky majú inú vôňu a oveľa lepšie operú bielizeň. Čím to je …? Presne tým, čo nám stále a pernamentne vtĺkali do našich hláv, že západ nedobehneme ani za 80 rokov. Tým to je. Toto žiadni kontrolóri potravín neustriehnu, ten tok a nával  organizovaného odpadu. Keby tieto k nám dovážené  potravinové zhrabky konzumovali v Anglii, tak to konské mäso im vôbec nevadí. A tu sa zreteľne ukazuje, akými „nadľuďmi“ sú západní demokratický konzumenti. Dávno sú minulosťou časy, kedy mala krajina pod Tatrami bohaté stavy vlastného kvalitného hovädzieho dobytka a ošípaných. Tie boli veľmi úspešne zámerne zdecimované na minimum.  Bohatá produkcia kvalitnej hydiny, vajec a mliečnych výrobkov sú taktiež nenávratne iba v spomienkach. Zo Slovákov sa stali konzumenti argentínskej či kanadskej premrazenej hovädziny, nemeckého či francúzskeho bravčového mäsa kŕmeného špeciálne pre východoeurópsky trh!!! Veľmi aktuálne  sú najnovšie  zistenia o mizernej kvalite rýchlo produkovaných a relatívne lacných poľských  kurčiat, ktorými je slovenský trh  zaplavený. V  obchodných reťazcoch na Slovensku nájdeme už len slabú jednu tretinu potravín vyrábaných na Slovensku.  No to však nie je zďaleka všetko. Overeným faktom je, že väčšina potravín predávaných na Slovensku a pravdepodobne to bude tak aj v ďalších krajinách bývalého východného bloku,  zďaleka nedosahuje takú kvalitu ako potraviny predávané v tých istých obchodných reťazcoch ale v krajinách „klasickej“ západnej Európy. Dnes sú Slováci konzumentmi toho, čo by Rakúšania, Nemci či Taliani len ťažko jedli.

Komunisti so svojim socializmom v roku 1986 zabezpečil prvý krát v histórii ČSSR POTRAVINOVÚ BEZPEĆNOSŤ-SEBESTAČNOSŤ krajiny. Kto vie čo to  znamená ,ten aj vie  o čom píšem. Mojim úmyslom vôbec nie je žiadny politický zámer, od toho mám ďaleko, ale musím to spomenúť ako fakt a realitu tej doby. Takže tých 80 rokov dobiehania si môže niekto dať za klobúk svojho deda aj s potravinovými zhrabkami zo západu. Jedno aj druhé je pravdou.

A teraz si k tomu pripočítajte enormnú zástavbu na úrodnej černozemi – obilnici a nákup poľnohospodárskej pôdy zahraničnými „investormi“…..

Hnus. Odpor. Demencia ?…..vôbec nie, premyslená  „západná demokratická“ politika……

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď!

12.04.2024

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď! Čaká tam na nich zlatý poklad a otvorená náruč celej športovej verejnosti! Chce odísť? V poriadku, ale to nikoho nezaujíma. Koho zaujíma nejaký Boris Vlaha ? Nerozumiem, prečo drísty tohto piceríjskeho opekača sú uverejnené v športovej rubrike ? A čo ma brat tak dôležité s úspešnou sestrou? Nič. Kto [...]

Korčokovizmus uzemnil  zdravý sedliacky rozum.

08.04.2024

Korčokovizmus položil zdravý sedliacky rozum. Je jasne vidieť, že Korčokovizmus porazil zdravý sedliacky rozum vidieka. Ľudia celkom jasne odmietli Bratislafských mamľasov. Toto je historické a veľmi významné víťazstvo „okresných“ ľudí vidieka, ktorí prvý krát v histórii samostatného Slovenska ukázali svoju silu a potencionál. Schopnosti zdravého úsudku [...]

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kadidlo vojny“ ?

07.04.2024

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kandidáta vojny“ Táto prehra sa na ňom nalepí, a jeho beztak slabý politický profil ho vrhá do stratena. Leško kecal niečo o novej strane – mala by mať názov Strana Lúzra? A zas Korčok kecá, že ho porazili „netransparentne“, a podobne – kritizuje to isté, čo robil on sám. A ešte sa [...]

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,219
Celková čítanosť: 7536409x
Priemerná čítanosť článkov: 6182x

Autor blogu

Kategórie

Archív