Mníchovská zrada. Mníchov v 1938 nepriniesol dohodu, ale zradu najbližších spojencov.

Mníchov v 1938 nepriniesol dohodu, ale zradu najbližších spojencov.

V uplynulých dňoch sme si pripomenuli jednu z najsmutnejších udalostí v moderných dejinách ľudstva. Pred 85 rokmi v roku 1938 bol v niekdajšej Führerbau (Führerovej budove) v Mníchove podpísaný dokument, ktorým sa rozdelilo Československo a Hitler obsadil Čechy a Moravu. Slovensko si ponechal ako nárazníkovú zónu pod svojou správou a vplyvom a Čechy s Moravou urobil svojim protektorátom. Táto udalosť de facto zničila Československo a svojimi následkami viedla až k druhej svetovej vojne.

 Západní historici a politici radi označujú túto udalosť ako Mníchovskú dohodu, keďže sa vtedy západné mocnosti dohodli na osude Československa bez jeho vedomia a bez jeho účasti, či súhlasu. Išlo ale vyslovene o zradu najbližších spojencov Československa, ktorí s nami mali podpísané silné vojenské zmluvy o obrannej spolupráci. Tie ich zaväzovali prísť nám v prípade napadnutia vojensky na pomoc. Skutočnosť však bola iná a dnes už vieme, ako vyzerá plnenie zmluvných záväzkov zo strany západu.

Nemožno teda o tejto historickej udalosti hovoriť ako o dohode, keďže išlo jednoznačne o zradu. Ibaže s takýmto naratívom zrady by dnes len ťažko dokázali progresívno-liberálni politici obahjovať „západné hodnoty“. Prozápadne servilní poslanci slovenského parlamentu, svojho času dokonca dôvodili Mníchovom, ako jasným dôkazom toho, že členstvo Slovenska v NATO je správne. História však hovorí čosi úplne iné. Preto musí byť pre nás táto udalosť mementom toho, že žiadna zmluva ani dohoda nie je večná a keď príde do tuhého, vždy zostaneme odkázaní len sami na seba.

Aj Rusi nás opustili v 90.roku a teraz tu máme iných cowboyow a wermachťákov.

„Dejiny sa uskutočňujú po prvý raz ako tragédia a po druhý raz ako fraška.“

– Karoľ Marx

 

 

:.:.:

Prečo má MUDr. Kotlár pravdu ? Lebo je to pravda! Jedná sa o mechy „vrtuľníkových“ eur a nie o maslo z Paríža !

17.10.2024

Prečo má MUDr. Kotlár pravdu ? Lebo je to pravda! Jedná sa o mechy „vrtuľníkových“ eur a nie o maslo z Paríža ! Skutočnosť, že výsledky šetrenia resp. analýza pána Kotlára je pravdivá a podložená dôkazmi, svedčí jeden jediný fakt, a to ten, že všetci „montéri“ zapojení do kovidovej mašinérie kvičia, kvília, vrieskajú, skáču sťa opice v cirkuse. Ako by [...]

Matovič je na úteku ? Igor, nezdrháš k p. Sulíkovi na jeho ranč do Austrálie ? Prihlásil sa z Paríža.

16.10.2024

Matovič je na úteku ? Matovič, nezdrháš k p. Sulíkovi na jeho ranč do Austrálie ? Prihlásil sa z Paríža. Kde v miestnych potravinách šermoval s maslom, koľko tam vraj momentálne stojí klasické maslo. „Ako je možné, že v centre Paríža si bez problémov viete kúpiť maslo výrazne lacnejšie ako na Slovensku? Alebo ak máte obrovské šťastie, tak za takú cenu ako na [...]

MUDr. Petra Kotlára a jeho Kovid správu nikto relevantne nespochybnil. Pán Kotlár, dobrá práca !

14.10.2024

MUDr. Petra Kotlára a jeho Kovid správu nikto relevantne nespochybnil. Pán Kotlár, dobrá práca ! Správu o výsledkoch preverovania pandémie COVID-19 treba uznať s veľkou závažnosťou. MUDr. Kotlár odhalil viaceré významné podozrenia o neúčinnosti a nebezpečnosti vakcín či o umelom pôvode COVID-19. Na svoje tvrdenia, ktoré prezentuje v správe, má podľa jeho slov [...]

Joe Biden

Do Berlína pricestoval prezident USA Joe Biden, stretne sa so Scholzom

17.10.2024 22:43

Piatkové stretnutie so Scholzom bude prvou bilaterálnou návštevou Bidena v Nemecku od začiatku jeho funkčného obdobia.

Belgicko, Zelenskyj, Fico, summit

Zelenskyj Ficovi: Podporujte Kyjev, lebo Putin sa na Ukrajine nezastaví

17.10.2024 19:41

Bolo to prvé stretnutie slovenského premiéra Roberta Fica s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským od začiatku veľkej ruskej invázie vo februári 2022.

Jaroslav Haščák

Európsky súd pre ľudské práva zamietol Haščákovu sťažnosť v súvislosti so zásahom v sídle Penty

17.10.2024 17:57

K zásahu ozbrojených policajtov došlo 1. decembra 2020 v bratislavskom Digital Parku.

Mestský úrad Michalovce.

Napojení na sektu? Poslankyňa hovorí, že AllatRa prenikla aj na úrad v Michalovciach a na jarmoku mala stánok

17.10.2024 17:51

Sekta môže mať na Slovensku odhadom tisícky priaznivcov.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,285
Celková čítanosť: 7807748x
Priemerná čítanosť článkov: 6076x

Autor blogu

Kategórie

Archív