Založ si blog

Duševné zdravie Slovákov sa po vstupe do EÚ podstatne zhoršilo.

Duševné zdravie Slovákov sa po vstupe do EÚ podstatne zhoršilo.

Slováci cítia dlhodobo všeobecne nižšiu úroveň psychickej pohody, odkedy Slovensko vstúpilo do Európske únie (EÚ). Vyplýva to z vyjadrení ľudí, lekárov a ostatných verejných zdrojov.

Dnešný stav vedie k  záveru, že vstup do EÚ spôsobil kolektívny pokles úrovne psychickej pohody u Slovákov bez ohľadu na vek, pohlavie, politické názory alebo iné povahové vlastnosti.

Okrem zjavných dôsledkov vstupu, ako je prílev utečencov či narušenie osobného bezpečia, existujú aj menej zjavné rozmery: vplyv každodenných správ a vyobrazení na psychiku…

Možno sa spravodlivo domnievať že, ľudia pociťovali po vstupe a dodnes pociťujú, vyššiu úroveň psychického stresu ako po jadrovej katastrofe v japonskej jadrovej elektrárni Fukušima v roku 2011 či po lockdowne počas pandémie COVID-19 v roku 2020.

Najviac sa úroveň duševného zdravia zhoršila počas období, keď sa o vstupe do EÚ najviac písalo na sociálnych sieťach. (nekorektná výmena peňazí z koruny na euro, nekorektné  rokovania s o vstupe do EÚ, neustále vydieranie EU komisármi, demarše, rozloženie hospodárstva – elektrina, plyn, priemysel, zaobchádzanie II. cenovej skupiny…)

Ľudia, ktorí majú zraniteľnejšiu a menej stabilnú osobnosť, sa v porovnaní s ľuďmi so stabilnou osobnosťou nezotavili ani po desaťročiach v EÚ. Práve naopak je to horšie.

 

:.:

Postoje prezidentky a opozície eskalujú konflikty, sú dlhodobo provokatívne a deštruktívne.

16.05.2024

Postoj prezidentky a opozície eskaluje konflikty, je provokatívny a deštruktívny. Zdravý rozum poukazuje na rozpor medzi prezidentkinimi slovami a činmi , ktorá podniká agresívne kroky voči vláde R. Fica. V poslednom období sú čoraz agresívnejšie vyhlásenia z opozície na dresu R. Fica. Opozícia vyvoláva po prehratých voľbách bezprecedentné kolo eskalácie a vyhlásenia [...]

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči.

15.05.2024

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči. Beštie z opozície sú agresívne a plné zákerných útokov na R. Fica na vládu SR a Slovensko. Stačí pozrieť na zhromaždenia na ktorých ohlupujú jeden druhého , stačí si všimnúť transparenty a plagáty s akou nenávisťou a [...]

Prestávame rozumieť našim deťom a oni prestávajú rozumieť ná

12.05.2024

Prestávame rozumieť našim deťom a oni prestávajú rozumieť nám. Najnovšie si dosť veľká časť našich detí myslí, že jedlo pochádza z obchodu. Z nejakého dôvodu si myslia, že ich otcovia a matky o svete vôbec nič nevedia, lebo netrávia za obrazovkou toľko času, ako oni. Netušia, že naše poznanie pochádza najmä z kníh. Pravda je však taká, že to my trávime s [...]

koláž, fotky, mReportér

Takto nádherne nebo hralo farbami. Jedny z najkrajších záberov na polárnu žiaru boli zachytené na strednom Slovensku

18.05.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Pápež František

Za uzdravenie Fica sa modlí aj pápež, poslal list Čaputovej

17.05.2024 21:49

Pápež František zaslal v súvislosti s atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica list prezidentke Zuzane Čaputovej.

Robert Kaliňák, odkaz

Kaliňák: Vykreslili ste Fica ako zlo, takto to dopadlo. Očakávame jedno úprimné prepáčte

17.05.2024 19:11

Spoločenský zmier sa nedá postaviť na falošnej politickej korektnosti, uviedol Robert Kaliňák. Žiada od tých, ktorí vykreslili Fica ako zlo, jedno úprimné prepáčte.

kosovo nato

Baerbocková: Kosovo patrí do Rady Európy. Srbsko v takom prípade hrozí odchodom

17.05.2024 18:25

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v piatok vyzvala lídrov Kosova, aby čo najskoršie splnili podmienky na prijatie do Rady Európy.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,228
Celková čítanosť: 7583834x
Priemerná čítanosť článkov: 6176x

Autor blogu

Kategórie

Archív