Založ si blog

Čo Slovensko očakáva od vlády, čo naozaj potrebuje? Sú to tri veci.

Čo Slovensko očakáva od vlády, čo naozaj potrebuje? Sú to tri veci.

Máme tatu“. To hovorí známy vatikánsky výrok, a v podstate je to tak, do čela vlády sa vrátil služobne najstarší-najskúsenejší politik Slovenska – Róbert Fico.

Po vyše troch rokoch, ale vo februári by to boli už plné štyri, odišli vlády protislovenských zoskupení, začínajúc Matovičom, potom Hegerom a nakoniec Ódorom.

Nastúpila vláda vedená Smerom SSD, koaličný partner je Hlas SD, a do tretice SNS, ale silne obsadená nezávislými osobnosťami. Je to vlastne koalícia síce z hľadiska Smeru slabšia ako roku 2012 (keď mal Smer sám vládu), ale silnejšia, ako v roku 2016, ba kedykoľvek predtým. V tejto koalícii sú dva Smery – starý a nový, ako to radi označujú ich nepriatelia, a SNS, ale veľmi oslabená, a naopak zostrená alternatívcami.

Samozrejme, mohlo by to byť aj lepšie, ale to by musela sama slovenská spoločnosť naozaj to lepšie vyprodukovať – čo ale očividne nie je realita. Nejaká lepšia sila nie je viditeľná ani v mimoparlamentnom prostredí, Slovensko musí byť rado, keď udrží svoju akú-takú neutralitu a nestane sa z neho niečo ako handra s bábkovou vládou.

Čo Slovensko očakáva od vlády, čo naozaj potrebuje? Sú to tri veci.

  1. Vnútorná očista. Treba urobiť poriadok v zneužívaní súdnictva na politické ciele, vyšetriť smrť Lučanského, ale možno aj Kuciaka a podobne.

Ale aj obnovenie slobody slova -emancipáciu slobodných médií, oslobodenie verejnoprávnej RTVS, kontrola radikálnych a konšpiračných médií (SME, N, Aktuality. Markíza, TA3 …)

  1. Zahraničná politika. Slovensko je oslabené, musí sa koncentrovať na seba, na svoju neutralitu. Musí sa vyhnúť najmä extrémom zaoceánskeho šialenstva, ktoré chce ovládať najmä Európu a radšej ju zničí, než aby jej dali slobodu.

Slovensko sa musí držať centra, strednej Európy a krajín, ktoré v nej sú. V tom zmysle slova, že európsky kontinentálny oblúk od Francúzska cez Nemecko až po Balkán-Grécko by mal byť pevný a odolný. V žiadnom prípade sa nespoliehať na dobrú vôľu ani na schopnosti extrémistov.

  1. Hospodárstvo – aj z predošlého bodu vyplýva, že Slovensko má byť čo najviac samostatné. Naším hlavným problémom sú medzinárodne finančné spolky, banky a korporácie. Na to sa zamerať a naopak ubrať z hystérie okolo zdravotníctva a školstva. Opäť tu platí – pre bežných ľudí je dosť, treba len odstaviť vypasené korporátne svine.

Toto nie je návod, to sú viditeľné veci, je to zaznamenanie situácie 26. októbra 2023.

 

 

:.:

V dnešnej spoločnosti, kde dominuje faloš, lož, pretvárka a prezidentka s opozíciou.

20.05.2024

V dnešnej spoločnosti, kde dominuje faloš, lož a pretvárka sa nevyhnutne musí dariť kozmetickým firmám. Milióny ľudí denne míňajú nesmierne množstvo peňazí, úsilia a času na to, aby si urobili na svojej tvári krajšiu masku. Čo na tom, že vnútro je prázdne. Treba sa obliecť do drahých šiat a človek splynie s davom. Dovnútra okom predsa nevidieť. Aký zmysel má [...]

Postoje prezidentky a opozície eskalujú konflikty, sú dlhodobo provokatívne a deštruktívne.

16.05.2024

Postoj prezidentky a opozície eskaluje konflikty, je provokatívny a deštruktívny. Zdravý rozum poukazuje na rozpor medzi prezidentkinimi slovami a činmi , ktorá podniká agresívne kroky voči vláde R. Fica. V poslednom období sú čoraz agresívnejšie vyhlásenia z opozície na dresu R. Fica. Opozícia vyvoláva po prehratých voľbách bezprecedentné kolo eskalácie a vyhlásenia [...]

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči.

15.05.2024

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči. Beštie z opozície sú agresívne a plné zákerných útokov na R. Fica na vládu SR a Slovensko. Stačí pozrieť na zhromaždenia na ktorých ohlupujú jeden druhého , stačí si všimnúť transparenty a plagáty s akou nenávisťou a [...]

Iskander, atómovky, jadrové zbrane

Rusi chcú zákaz zbraní vo vesmíre. Bezpečnostná rada OSN návrh rezolúcie neprijala

20.05.2024 23:50

Za návrh zahlasovalo sedem členov BR OSN, rovnaký počet bol proti a jedna krajina sa zdržala hlasovania.

SAS, Liberálny dom

SaS pripravuje trestné oznámenie: množiace sa vyhrážky prekračujú hranice

20.05.2024 22:13

Vyhrážky sa už neobjavujú len na sociálnych sieťach, ale aj formou listov, ktoré chodia aj ich rodinným príslušníkom, upozornila Kolíková.

blesk. búrka

Po zásahu blesku museli v Drážďanoch dvoch ľudí oživovať, zranených je desať

20.05.2024 21:47

Blesk zasiahol trávnatú oblasť pri Labe neďaleko centra saskej metropoly.

Europarlament / Europoslanci /

Voľby do europarlamentu by vyhrali progresívci pred Smerom a Hlasom, ukázal prieskum

20.05.2024 20:13

Pätnásť mandátov by si rozdelilo sedem strán.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,229
Celková čítanosť: 7587557x
Priemerná čítanosť článkov: 6174x

Autor blogu

Kategórie

Archív