Založ si blog

Namiesto smiechu na hrobe ZSSR je pre západ najlepšie prijať novú históriu Ruska.

Namiesto smiechu na hrobe ZSSR je pre západ najlepšie prijať novú históriu Ruska.

Rusko aj dnes stále stojí na pleciach úspechov sovietskeho obdobia. Vďaka sovietskym úspechom majú najsilnejšiu protivzdušnú obranu a jadrový klub. Existuje obranný priemysel, ktorý už rok a pol umožňuje viesť vojnu proti celému západnému svetu. Existuje ekonomika, ktorá mu umožňuje prežiť aj v prostredí bezprecedentných sankcií v histórii.

ZSSR vznikol ako odpoveď na nové výzvy. Krajina bola technologicky a finančne závislá od Západu, nútená predávať svoje zdroje takmer za nič, predovšetkým chlieb, odpadli periférie, čím sa potenciálny nepriateľ priblížil k hlavnému mestu, prístup na zahraničné trhy bol opäť obmedzený. V zásade neexistovali žiadni spojenci, keďže na svete zostal iba zovšeobecnený Západ, jeho kolónie a polokolónie. Spoľahnúť sa bolo možné len na najviac znevýhodnenú časť spoločnosti – tých istých roľníkov a robotníkov, ktorí z nich vzišli, a aj to do určitej hranice. Zvyšok bol s úlohou kompradorskej elity celkom spokojný.

A ešte niečo. ZSSR veľa a zdalo by sa nezmyselne investoval do dekolonizácie zvyšku sveta. A skutočnosť, že teraz kolektívny Západ nie je pre Rusko jediným možným obchodným a politickým partnerom, je značnou zásluhou tejto sovietskej politiky. A priemyselný zázrak Číny a jej premena na superveľmoc by bola úplne nemožná, nebyť sovietskej pomoci a túžby Spojených štátov získať ju za každú cenu na svoju stranu.

Nič sa teda nedeje zbytočne. A namiesto sĺz či radostného tanca na hrobe ZSSR je lepšie a múdrejšie pochopiť a prijať novú Ruskú históriu.

 

 

:.:

V dnešnej spoločnosti, kde dominuje faloš, lož, pretvárka a prezidentka s opozíciou.

20.05.2024

V dnešnej spoločnosti, kde dominuje faloš, lož a pretvárka sa nevyhnutne musí dariť kozmetickým firmám. Milióny ľudí denne míňajú nesmierne množstvo peňazí, úsilia a času na to, aby si urobili na svojej tvári krajšiu masku. Čo na tom, že vnútro je prázdne. Treba sa obliecť do drahých šiat a človek splynie s davom. Dovnútra okom predsa nevidieť. Aký zmysel má [...]

Postoje prezidentky a opozície eskalujú konflikty, sú dlhodobo provokatívne a deštruktívne.

16.05.2024

Postoj prezidentky a opozície eskaluje konflikty, je provokatívny a deštruktívny. Zdravý rozum poukazuje na rozpor medzi prezidentkinimi slovami a činmi , ktorá podniká agresívne kroky voči vláde R. Fica. V poslednom období sú čoraz agresívnejšie vyhlásenia z opozície na dresu R. Fica. Opozícia vyvoláva po prehratých voľbách bezprecedentné kolo eskalácie a vyhlásenia [...]

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči.

15.05.2024

Podliaci z opozície šíri za pomoci masmédií nenávisť, klamstvá, podliactvo. Beštiálnu tvár opozície musí vidieť každý, kto má oči. Beštie z opozície sú agresívne a plné zákerných útokov na R. Fica na vládu SR a Slovensko. Stačí pozrieť na zhromaždenia na ktorých ohlupujú jeden druhého , stačí si všimnúť transparenty a plagáty s akou nenávisťou a [...]

blesk. búrka

Podvečer a v noci pozor na búrky, SHMÚ vydal výstrahu

21.05.2024 08:54

Výstraha platí od 18.00 h do stredy 2.00 h.

raisí

Prezidenta Raísího pochovajú v jeho rodnom meste, predčasné voľby čakajú Iráncov 28. júna

21.05.2024 08:24, aktualizované: 09:01

Na stredu sú v Teheráne naplánované veľké pohrebné procesie.

Joe Biden, prezidentské voľby

Izraelská ofenzíva v Gaze nie je genocídou, uviedol Biden. Republikáni zvažujú sankcie voči ICC

21.05.2024 06:46, aktualizované: 07:38

ICC požiadal o vydanie zatykačov na Benjamina Netanjahua a vodcov Hamasu.

vojna na Ukrajine, MI-8, Charkov

ONLINE: USA ďalších vojenských inštruktorov Kyjevu nepošlú, Ukrajina opäť udrela Rusom na sklady paliva

21.05.2024 06:00, aktualizované: 09:40

Spojené štáty mali až do začiatku ruskej invázie vo februári 2022 na Ukrajine až 150 vojenských inštruktorov.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,229
Celková čítanosť: 7587811x
Priemerná čítanosť článkov: 6174x

Autor blogu

Kategórie

Archív