Založ si blog

Trest za Djokoviča – Srbská vláda oznámila, že ruší všetky licencie, ktoré mal mať v Srbsku britsko-austrálsky ťažiarsky korporát.

Trest za Djokoviča – Srbská vláda oznámila, že ruší všetky licencie, ktoré mal mať v Srbsku britsko-austrálsky ťažiarsky korporát.

Z potrestania Djokoviča, za podporu srbských odporcov molochu Rio Tinto sa stala totálna prehra zhluku korporátov.

Udiala sa udivujúca vec. Srbská vláda oznámila, že ruší všetky licencie, ktoré mal mať v Srbsku britsko-austrálsky ťažiarsky moloch Rio Tinto na ťažbu novej ropy – lítia pre elektromobily. Premiérka Ana Brnabićová odôvodnila zrušenie projektu v hodnote 2,4 miliardy dolárov tlakom environmentálnych organizácií. Je pravda, že v Srbsku sa konali obrovské demonštrácie proti jednej z najobludnejších korporácií v oblasti ťažby nerastných surovín, známej takou mierou pohŕdania prírodou a ľuďmi na územiach svojho záujmu, že sa aj v perverznom svete korporácií, páchajúcich ukrutnosti voči celej planéte, vypracovala medzi top 5. Bolo by ale naivné myslieť si, že protesty by niečo vyriešili.

Začiatkom decembra však Srbov burcujúcich proti likvidácii dvadsiatich dedín a zničeniu krásnej krajiny v údolí rieky Jadar obrovskou baňou na lítium verejne podporil – Novak Djokovič. Jeho posolstvo zachytili nielen davy Srbov bojujúcich o svoju krajinu, ale aj moloch Rio Tinto, bojujúci o svoju srbskú korisť. Toto boli Djokovičove slová, ktoré označila austrálska vláda za verejnú hrozbu, a ktoré môžu spôsobiť „občianske nepokoje“: „Чист ваздух, вода и храна су кључеви здравља. Без тога свака реч о ‘здрављу’ је сувишна“.

Žiadne nejaké pohŕdanie mRNA opichmi Made in juesej.

 

 

.:.:

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnoja a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS !

27.04.2024

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnevu, blenu a hnoja. Včera bola RTVS v sieti podlosti a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS ! RTVS sa vo včerajšej „produkcii“ Slnka v sieti stalo semenište plné nenávisti, hnevu a blenu. Takto znásilniť verejnoprávnu televíziu sa nepodarilo a Markíze s Jojkou spolu. To, aký to bol včera večer, je niečo zurvalecké a podlé. Takto [...]

Ye. bať Kankavu. Do pekla s Kankavom.

26.04.2024

Ye.bať Kankavu. Do pekla s Kankavom. Nariadenie požaduje, aby každá nezávislá mimovládna a mediálna organizácia, ktorá dostáva viac ako 20 percent finančných prostriedkov zo zahraničia, bola zaregistrovaná ako „organizácia sledujúca záujmy cudzej moci“ Európska komisia vyzvala Gruzínsko, aby tento zákon v rozpore s demokratickými princípmi EÚ neprijala. Gruzínsky [...]

RTVS zmenili sami zamestnanci v pelech lotrov. V ktorom vyvárajú staré „vydry“svoje jedlá, grcajú kaviarenské ploštice. . .

25.04.2024

RTVS zmenili sami zamestnanci v pelech lotrov. Už teraz ide o veľkú časť zamestnancov verejnoprávnej televízie a rozhlasu. Podľa výročnej správy z roku 2022 mala RTVS okolo 1600 interných zamestnancov, no ďalšia veľká časť zamestnancov pre ňu pracuje externe. Medzi zamestnancami RTVS sa teraz diskutuje aj o ďalších protestných krokoch. Zatiaľ nie je zhoda na tom, o aké [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,222
Celková čítanosť: 7553682x
Priemerná čítanosť článkov: 6181x

Autor blogu

Kategórie

Archív