Založ si blog

Pán Jozef Vajda, herec, divadelník a komediant. Reagujem na Váš tvrdý odkaz ľuďom.

Pána Jozef Vajda, herec, divadelník a komediant. Reagujem na Váš tvrdý odkaz ľuďom.

Vážený pán Vajda, dovolím si Vám odpovedať na Váš tvrdý odkaz ľuďom, ktorí sa pozerajú na divadelníkov cez prsty a nefandia vášmu hereckému spoločenstvu.

Tak poďme trochu faktov.

1/ Hovoríte, že „Kultúra je to, čo formuje národ, ide ruka v ruke so vzdelaním“. Chcem sa teda spýtať, aké slovenské diela, ktorými chcete formovať a vzdelávať národ, boli resp. sú zaradené v repertoári  činohry SND?  Minimálne zastúpenie, a keď už tak sú to väčšinou  antislovenský autori.

2/ Opatrenia proti koronavírusu sú ako vojna. To si treba uvedomiť. Ak chcete hrať frontové divadlo, prosím, ale počítajte so stratami na zdraví a životoch. Je vidieť, že ako veľmi podceňujete pandémiu.

3/ Hovoríte, že SND je obrovský kolos a všetci prichádzajú týmto spôsobom o živobytie a sú úplne na dne,…nuž dobre ale ten kolos sa tam musí nejako dopraviť, pricestovať a to je najväčšie riziko, cestovanie. Alebo každý pricestuje svojim autom ? ak áno, potom to to ešte nie je také zlé.

4/ Pán Vajda chcete ľuďom nahovoriť, že triete biedu v nejakej garsónke panelákového typu ? kde sa už nekúri, netečie voda a záchod máte na chodbe…

5/ Pán Vajda, vravíte, že pred korónou som mal za tri mesiace 90 predstavení, teraz nemám ani jedno! A to ste si ako žili, z úst do úst n a Mallorke..ale to by ste sa s vašimi hereckými kolegami nemali nechať fotiť  pri odpočinkoch v dovolenkových rajoch.

6/ Vravíte , že v lete som hral v exteriéri na Letných shakespearovských slávnostiach. Naším zriaďovateľom je Ministerstvo kultúry SR, tak nech sa stará a nech rieši veci, teraz sa ukáže jeho opodstatnenosť a kompetencia. Vy sa už správate a vyjadrujete ako Rómovia v osadách.

7/ Vždy to tak bolo, králi svojich dvorných šašov v istých momentoch potrebovali, a keď sa im za­chcelo, tak ich popravili. Ale múdry kráľ vie, že šašov potrebuje, aby mu nastavili zrkadlo a povedali pravdu. Poďakujte sa takým šašom ako, R.Stanke, Juraj Kemka, Kristína Tormová alebo herci Tomáš Maštalír, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová a režisér Juraj Nvota,..pod.

8/ Podujatie už tradične ukončil zaspievaním štátnej hymny Juraj Benetin.

Nech sa páči, máte čo ste chceli…plačete a urážate na nesprávnom mieste nesprávnych ľudí. To všetko iba preto, lebo neviete čo je to kultúra a na načo má slúžiť.

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnoja a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS !

27.04.2024

Slnko v sieti na vlnách nenávisti, hnevu, blenu a hnoja. Včera bola RTVS v sieti podlosti a zurvalstva. Zastavte vysielanie RTVS ! RTVS sa vo včerajšej „produkcii“ Slnka v sieti stalo semenište plné nenávisti, hnevu a blenu. Takto znásilniť verejnoprávnu televíziu sa nepodarilo a Markíze s Jojkou spolu. To, aký to bol včera večer, je niečo zurvalecké a podlé. Takto [...]

Ye. bať Kankavu. Do pekla s Kankavom.

26.04.2024

Ye.bať Kankavu. Do pekla s Kankavom. Nariadenie požaduje, aby každá nezávislá mimovládna a mediálna organizácia, ktorá dostáva viac ako 20 percent finančných prostriedkov zo zahraničia, bola zaregistrovaná ako „organizácia sledujúca záujmy cudzej moci“ Európska komisia vyzvala Gruzínsko, aby tento zákon v rozpore s demokratickými princípmi EÚ neprijala. Gruzínsky [...]

RTVS zmenili sami zamestnanci v pelech lotrov. V ktorom vyvárajú staré „vydry“svoje jedlá, grcajú kaviarenské ploštice. . .

25.04.2024

RTVS zmenili sami zamestnanci v pelech lotrov. Už teraz ide o veľkú časť zamestnancov verejnoprávnej televízie a rozhlasu. Podľa výročnej správy z roku 2022 mala RTVS okolo 1600 interných zamestnancov, no ďalšia veľká časť zamestnancov pre ňu pracuje externe. Medzi zamestnancami RTVS sa teraz diskutuje aj o ďalších protestných krokoch. Zatiaľ nie je zhoda na tom, o aké [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,222
Celková čítanosť: 7559423x
Priemerná čítanosť článkov: 6186x

Autor blogu

Kategórie

Archív