Založ si blog

Potrebujeme Husáka! Demografická prognóza vyzerá hrozne. Potrebujeme silnú generáciu „Husákových detí.

Demografická prognóza vyzerá hrozne…

Čítanie demografickej projekcie pre svet, ktorú už v roku 2019 zverejnila Organizácia Spojených národov, vyvoláva zimomriavky, očakáva sa, že strednú a východnú Európu bude do konca storočia čeliť vážnemu vyľudňovaniu. Správa bola vypracovaná pred ruskou aktivitou na Ukrajinu, takže neberie do úvahy demografické trendy spôsobené činnosťou : migráciu, utečencov, strach z vojny, ktoré zanechávajú stopy nielen na Ukrajine, ale aj v susedných krajinách. No aj v tejto neúplnej podobe prináša správa spred piatich rokov veľmi znepokojivé správy.

V roku 1989 (teda za komunistov) Slovensko patrilo medzi krajiny s veľkou demografickou perspektívou, Slovenky rodili v priemere 2 deti. Do konca tisícročia klesol počet na 1,2.

Od 70. rokov, keď sa narodila silná generácia „Husákových detí“, krajina prosperovala. Tento fenomén pomenovaný po komunistickom československom prezidentovi Gustávovi Husákovi sa týka Slovenska aj Česka a je ekvivalentom „baby boomu“, ktorý sa výhradne pripisuje silnému sociálnemu cíteniu a ľudskému inžinierstvu komunistického režimu.

Husákove deti sú stále aktívnou generáciou, ktorá sa blíži k 50-60tke. Táto silná generácia začne o nejakých 10 – 15 rokov odchádzať do dôchodku a oveľa slabšie ďalšie generácie si budú vyživovať svoje dôchodky z progresívnych reklamných  a televíznych seriálov.

 

 

 

:.:.:

Normalizácia zverstiev. Známky hanby. Všetkým konečníkovým hujerom.

12.09.2024

Normalizácia zverstiev. Známky hanby. Západ urobil normalizáciu nevýslovných zverstiev a legitimizoval do očí bijúci antislovanizmus, ktorý v povojnovom období býval nenávisťou typickou najmä pre marginalizovaných politických šialencov. Ako k tejto transformácii – od široko zakazovanej a odsudzovanej nenávisti, k nenávisti, ktorá sa bujne predvádza počas protestov a [...]

Negramotní HERCI – na počiatku bolo Slovo. A nie vaše bždiny.

08.09.2024

Bezchybné používanie Slova musí byť vlastnosťou všetkých, ktorí chcú tvoriť niečo nové a lepšie. Kedysi sa kládol dôraz na umenie používať Slovo a vyžadovala sa nutnosť čistoty reči. U verejne činných osôb sa sledovalo používanie zbytočných slov, nadávok a parazitických pokrivených výrazov. Procesu učenia ,, Ako krásne hovoriť“ sa venovalo veľmi veľa [...]

Vodná slalomárka E. Mintálová, zvaľuje vinu za svoj „prepadák“ na OH na iných. A ešte sa bude zdúvať. Odmietala podpísať štatút reprezentanta !

06.09.2024

Vodná slalomárka E.Mintálová, zvaľuje vinu za svoj „prepadák“ na iných. A ešte sa bude zdúvať. Odmietala podpísať štatút reprezentanta ! Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová obsadila na olympijských hrách vo Francúzsku v K1 9. miesto. Za víťaznou Austrálčankou Jessicou Foxovou zaostala o 6,90 sekundy, čo je výsledok ako keby vôbec netrénovala [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,274
Celková čítanosť: 7764905x
Priemerná čítanosť článkov: 6095x

Autor blogu

Kategórie

Archív