Založ si blog

Nevieme, čo je rasizmus, ale vieme, kto je rasista.

Nevieme, čo je rasizmus, ale vieme, kto je rasista.

Nikdy som sa nestretol s rasistom. Stretol som sa s niekoľkými ľuďmi, ktorí sa necítia byť rasistami, ale niekto iný im to tvrdí. Poznám však množstvo ľudí, ktorí bojujú proti rasistom. A viem o tisíckach ďalších, ktorí sa výborne živia bojom proti rasizmu. Alebo aspoň pocit nadradenosti. Alebo nejaká kombinácia oboch.

Čím viac sa bojuje proti rasizmu, tým menej je jasné, čo to vlastne rasizmus je. Čo dáva zmysel. Ak by sa to definovalo príliš presne, mohlo by sa tiež ukázať, že neexistujú žiadni rasisti. A bojovníci proti nim sa musia živiť. Alebo možno budú prijímať pracovné miesta v továrňach, kde sú mzdy nižšie ako životné náklady, a preto ich obsadia dovezenými zahraničnými pracovníkmi?

Základom toho, čo možno označiť za rasizmus, sa stretávame vždy, keď rozdeľujeme ľudí podľa nejakého znaku a hľadáme medzi nimi rozdiely. Možno rozdiely vo vlastnostiach, schopnostiach alebo správaní. Sú ryšavé ženy vášnivejšie? Majú deti hudobníkov viac hudobného talentu? Majú väčší umelecký talent? Sú to vlastne rasistické otázky. Problémom však je, že základom racionality je hľadanie zákonitostí a súvislostí medzi javmi. Bez toho, čo možno interpretovať ako rasizmus, by neexistovala biológia, medicína, psychológia, antropológia, ekonómia ani žiadna iná veda o ľudských záležitostiach.

Nevieme, čo je rasizmus, ale vieme, kto je rasista.To stačí.

 

 

:.:

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď!

12.04.2024

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď! Čaká tam na nich zlatý poklad a otvorená náruč celej športovej verejnosti! Chce odísť? V poriadku, ale to nikoho nezaujíma. Koho zaujíma nejaký Boris Vlaha ? Nerozumiem, prečo drísty tohto piceríjskeho opekača sú uverejnené v športovej rubrike ? A čo ma brat tak dôležité s úspešnou sestrou? Nič. Kto [...]

Korčokovizmus uzemnil  zdravý sedliacky rozum.

08.04.2024

Korčokovizmus položil zdravý sedliacky rozum. Je jasne vidieť, že Korčokovizmus porazil zdravý sedliacky rozum vidieka. Ľudia celkom jasne odmietli Bratislafských mamľasov. Toto je historické a veľmi významné víťazstvo „okresných“ ľudí vidieka, ktorí prvý krát v histórii samostatného Slovenska ukázali svoju silu a potencionál. Schopnosti zdravého úsudku [...]

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kadidlo vojny“ ?

07.04.2024

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kandidáta vojny“ Táto prehra sa na ňom nalepí, a jeho beztak slabý politický profil ho vrhá do stratena. Leško kecal niečo o novej strane – mala by mať názov Strana Lúzra? A zas Korčok kecá, že ho porazili „netransparentne“, a podobne – kritizuje to isté, čo robil on sám. A ešte sa [...]

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,219
Celková čítanosť: 7536236x
Priemerná čítanosť článkov: 6182x

Autor blogu

Kategórie

Archív