Založ si blog

Pán Jozef Vajda, herec, divadelník a komediant. Reagujem na Váš tvrdý odkaz ľuďom.

Pána Jozef Vajda, herec, divadelník a komediant. Reagujem na Váš tvrdý odkaz ľuďom.

Vážený pán Vajda, dovolím si Vám odpovedať na Váš tvrdý odkaz ľuďom, ktorí sa pozerajú na divadelníkov cez prsty a nefandia vášmu hereckému spoločenstvu.

Tak poďme trochu faktov.

1/ Hovoríte, že „Kultúra je to, čo formuje národ, ide ruka v ruke so vzdelaním“. Chcem sa teda spýtať, aké slovenské diela, ktorými chcete formovať a vzdelávať národ, boli resp. sú zaradené v repertoári  činohry SND?  Minimálne zastúpenie, a keď už tak sú to väčšinou  antislovenský autori.

2/ Opatrenia proti koronavírusu sú ako vojna. To si treba uvedomiť. Ak chcete hrať frontové divadlo, prosím, ale počítajte so stratami na zdraví a životoch. Je vidieť, že ako veľmi podceňujete pandémiu.

3/ Hovoríte, že SND je obrovský kolos a všetci prichádzajú týmto spôsobom o živobytie a sú úplne na dne,…nuž dobre ale ten kolos sa tam musí nejako dopraviť, pricestovať a to je najväčšie riziko, cestovanie. Alebo každý pricestuje svojim autom ? ak áno, potom to to ešte nie je také zlé.

4/ Pán Vajda chcete ľuďom nahovoriť, že triete biedu v nejakej garsónke panelákového typu ? kde sa už nekúri, netečie voda a záchod máte na chodbe…

5/ Pán Vajda, vravíte, že pred korónou som mal za tri mesiace 90 predstavení, teraz nemám ani jedno! A to ste si ako žili, z úst do úst n a Mallorke..ale to by ste sa s vašimi hereckými kolegami nemali nechať fotiť  pri odpočinkoch v dovolenkových rajoch.

6/ Vravíte , že v lete som hral v exteriéri na Letných shakespearovských slávnostiach. Naším zriaďovateľom je Ministerstvo kultúry SR, tak nech sa stará a nech rieši veci, teraz sa ukáže jeho opodstatnenosť a kompetencia. Vy sa už správate a vyjadrujete ako Rómovia v osadách.

7/ Vždy to tak bolo, králi svojich dvorných šašov v istých momentoch potrebovali, a keď sa im za­chcelo, tak ich popravili. Ale múdry kráľ vie, že šašov potrebuje, aby mu nastavili zrkadlo a povedali pravdu. Poďakujte sa takým šašom ako, R.Stanke, Juraj Kemka, Kristína Tormová alebo herci Tomáš Maštalír, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová a režisér Juraj Nvota,..pod.

8/ Podujatie už tradične ukončil zaspievaním štátnej hymny Juraj Benetin.

Nech sa páči, máte čo ste chceli…plačete a urážate na nesprávnom mieste nesprávnych ľudí. To všetko iba preto, lebo neviete čo je to kultúra a na načo má slúžiť.

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď!

12.04.2024

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď! Čaká tam na nich zlatý poklad a otvorená náruč celej športovej verejnosti! Chce odísť? V poriadku, ale to nikoho nezaujíma. Koho zaujíma nejaký Boris Vlaha ? Nerozumiem, prečo drísty tohto piceríjskeho opekača sú uverejnené v športovej rubrike ? A čo ma brat tak dôležité s úspešnou sestrou? Nič. Kto [...]

Korčokovizmus uzemnil  zdravý sedliacky rozum.

08.04.2024

Korčokovizmus položil zdravý sedliacky rozum. Je jasne vidieť, že Korčokovizmus porazil zdravý sedliacky rozum vidieka. Ľudia celkom jasne odmietli Bratislafských mamľasov. Toto je historické a veľmi významné víťazstvo „okresných“ ľudí vidieka, ktorí prvý krát v histórii samostatného Slovenska ukázali svoju silu a potencionál. Schopnosti zdravého úsudku [...]

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kadidlo vojny“ ?

07.04.2024

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kandidáta vojny“ Táto prehra sa na ňom nalepí, a jeho beztak slabý politický profil ho vrhá do stratena. Leško kecal niečo o novej strane – mala by mať názov Strana Lúzra? A zas Korčok kecá, že ho porazili „netransparentne“, a podobne – kritizuje to isté, čo robil on sám. A ešte sa [...]

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,219
Celková čítanosť: 7541903x
Priemerná čítanosť článkov: 6187x

Autor blogu

Kategórie

Archív