Založ si blog

Peniaze pre vedu a výskum pre univerzity a vysoké školy sú vyhodené peniaze !

Peniaze pre vedu a výskum pre vysoké školy sú vyhodené peniaze.

Peniaze, ktoré dostávajú univerzity a vysoké školy na vedu výskum sú peniaze vyhodené do čiernej vesmírnej diery, ktorú nikdy nikto nevidel a nedefinoval. Peniaze pre tento účel sú skôr kriminálnym činom. Neslúžia na žiadny výskum alebo vývoj, ktorý by priniesol čo i len aké také nové poznatky, renováciu či inováciu. Existuje množstvo bezobsažných, bezduchých projektov, ktoré sú iba preto, len  aby boli. Postavili sa ohromné vedecké parky o ktorých vie iba hŕstka ľudí. Nikto nevie čo robia, ako robia a s čím robia. Honosné budovy niekoľko tisíc metrov pôdorysu po ktorých sa nekoordinovane a bezhlavo prechádza hŕstka „výskumníkov“. Existujú národné, medzinárodné projekty ale osoh žiadny. Existujú stovky oblasti výskumov, a ak je osoh, tak si  ho asi dá patentovať „učiteľ výskumník“ pre svoju firmu ?

Stupeň odbornej  vzdelanosti veľkej časti výskumníkov – vedcov a učiteľov je na bode mrazu a stupeň drvivej časti študentov je na úrovni analfabeta. Ale peniaze na úrovni Oxfordu.

Takto len v stručnosti o vede a výskume na slovenských vysokých školách.

Vysokému školstvu chýbajú intelektuálne kapacity s autoritou, čo chcú vyučovať . Chýbajú múdri a šikovní študenti, čo sa chcú učiť.

Študentská rada vysokých škôl je politické baranidlo bez morálnych zásad a akejkoľvek zodpovednosti.

 

 

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď!

12.04.2024

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď! Čaká tam na nich zlatý poklad a otvorená náruč celej športovej verejnosti! Chce odísť? V poriadku, ale to nikoho nezaujíma. Koho zaujíma nejaký Boris Vlaha ? Nerozumiem, prečo drísty tohto piceríjskeho opekača sú uverejnené v športovej rubrike ? A čo ma brat tak dôležité s úspešnou sestrou? Nič. Kto [...]

Korčokovizmus uzemnil  zdravý sedliacky rozum.

08.04.2024

Korčokovizmus položil zdravý sedliacky rozum. Je jasne vidieť, že Korčokovizmus porazil zdravý sedliacky rozum vidieka. Ľudia celkom jasne odmietli Bratislafských mamľasov. Toto je historické a veľmi významné víťazstvo „okresných“ ľudí vidieka, ktorí prvý krát v histórii samostatného Slovenska ukázali svoju silu a potencionál. Schopnosti zdravého úsudku [...]

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kadidlo vojny“ ?

07.04.2024

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kandidáta vojny“ Táto prehra sa na ňom nalepí, a jeho beztak slabý politický profil ho vrhá do stratena. Leško kecal niečo o novej strane – mala by mať názov Strana Lúzra? A zas Korčok kecá, že ho porazili „netransparentne“, a podobne – kritizuje to isté, čo robil on sám. A ešte sa [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,219
Celková čítanosť: 7543057x
Priemerná čítanosť článkov: 6188x

Autor blogu

Kategórie

Archív