Založ si blog

Masmédia ako potkan s myšacou hlavou.

Čomu sa niekedy hovorilo myslenie, tomu sa dnes vraví spoločenská diskusia. Preto sme nútení prijať informácie,  ktorých hranice určujú ľudia, ktorí nielenže nepoznajú spoločenské problémy, ale ktorí často nemajú ani len potrebné vzdelanie.

Ako sa prejavuje cenzúra v médiách? Od koho alebo od čoho závisí, ktoré informácie sa “pustia na papier, éteru na obrazovku” a ktoré sa obídu mlčaním, odignorujú? Ako je možné, že rovnaká cenzúra funguje paralelne vo viacerých médiách na trhu?

Asi teda takto.Jednotliví novinári a komentátori často pri vstupe do mediálneho priestoru úprimne veria, že budú odhaľovať pravdu a nikomu neslúžiť- budú objektívni. Veľmi rýchlo však pocítia, že v podstate majú len dve možnosti: buď sa prispôsobia, alebo budú vyhodení. Tí, ktorí sa prispôsobia a ostanú v systéme, si čoskoro zvnútornia presvedčenia a postoje, ktoré vo svojej každodennej práci vyjadrujú. Je nemožné predstaviť si človeka, ktorý niečo hovorí a iné si myslí, najmä pokiaľ by to malo byť každodennou súčasťou jeho života. Preto sa väčšina novinárov radšej prispôsobí a vezme si hodnoty „lož-systému“ ako svoje. Napokon, určitý priestor pre kritiku im systém „daruje“, akože z demokracie a slobody. Ale to skutočne iba tak naoko.

Inštitucionálna štruktúra systému a jeho podstata sa však voči nezávislému mysleniu stavia nepriateľsky. Ak by sa novinár s takýmto nezávislým myslením našiel, potom nasledujú sankcie systému. Takýto človek nie je posadený do áreštu ani prenasledovaný. Sankcie systému pôsobia inak a to tak, že si takýto novinár viac nenájde miesto v korporačnom systéme médií, ale niekde na okraji systému, v maličkom lokálnom rádiu či v provinčnej alternatívnej tlači. Jeho vplyv na „obecenstvo“ však bude minimalizovaný a veľmi obmedzený.

Sú stovky múdrych profesorov, vzdelancov, kňazov, odborníkov a úprimných aktivistov. Nie, oni pustia do éteru zábery na zopár, stále tých istých vopred vybraných, agresívnych kontroverzných politických vykladačov demokracie, LBGT, ktorí hádžu „francuzáky“ do objektívov…………… A takto to je vo všetkom. Manipulácia od rána do večera.

V Moskve Crocus City Hall? to je čo za názov? to už ani v Rusku neexistuje azbuka?

23.03.2024

V Moskve Crocus City Hall ? to je čo za názov ? to už ani v Rusku neexistuje azbuka ? Ako môžu Ruské úrady dovoliť až takýto mravný úpadok ? Rusi sa chcú stať svetovou veľmocou ? Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer viacerí ozbrojení teroristi s automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa [...]

V. V. Putin sa stáva najdlhšie vládnucim panovníkom Ruska

22.03.2024

Putin sa stáva najdlhšie vládnucim panovníkom Ruska Prezidentské voľby v Ruskej federácii sa skončili absolútnym víťazstvom Vladimíra Vladimíroviča Putina, so ziskom viac ako 87 % hlasov. Jeho presvedčivé víťazstvo, pri rekordne vysokej účasti nenecháva nikoho na pochybách, že Putin má azda najsilnejší prezidentský mandát na tejto planéte. Obyvatelia 1/6 povrchu Zeme, [...]

Riaditeľ RTVS je spoločenský nespôsobilý viesť akúkoľvek televíziu, nieto ešte verejnoprávnu. V Rakúsku by ho neprijali ani do šatne ORF

19.03.2024

Riaditeľ RTVS je spoločenský nespôsobilý viesť akúkoľvek televíziu, nieto ešte verejnoprávnu. V Rakúsku by ho neprijali ani do šatne ORF. V RTVS by kľudne stačilo vymeniť riaditeľa pre jeho spoločenskú nespôsobilosť a bulvárnu redakciu Tv novín a spravodajstva, zrušiť niektoré jalové protislovenské relácie a je po problém. Ale tam bude pes zakopaný ako sa vraví [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,214
Celková čítanosť: 7511042x
Priemerná čítanosť článkov: 6187x

Autor blogu

Kategórie

Archív