Založ si blog

Český kardinál Vlk otvorene proti Slovenským biskupom !

Absolútne podkopal autoritu Cirkvi na Slovensku.

Postoj kardinála Vlka je do neba volajúca nehoráznosť a nevysvetliteľné zasahovanie do kompetencii slovenskej cirkevnej provincie. Je to absolútne anti-katolícky zásah, ktorý nerešpektuje univerzálnosť (katolicitu) Cirkvi.

Medzi katolíkmi na Slovensku sa šíri zmätok ohľadom tohto nehorázneho zasahovania, sú hlboko zmätení a v stave omylu o základnej pravde pokory a poslušnosti.

Zatiaľ čo v minulosti autorita Cirkvi zabraňovala istým kresťanským „ inšpirátorom“ v súkromných„revoltách“, teraz sa niektorí katolícky „demokrati“ cítia slobodne spochybňovať dokonca aj nemenné učenie cirkvi. Pre nich už neplatí – Roma locuta, causa finita.

Je zjavné, že v tom je agenda, ktorá nemá nič spoločné s pravdou o poslušnosti a pokore tak, ako nás to učí sám náš Pán a ktorá nám bola odovzdaná prostredníctvom Cirkvi.

Nemôže existovať nič, čo by bolo pozemský správne, a zároveň by to nebolo doktrinálne nesprávne. Preto konať inšpiračne svojsky a nemať nič spoločné s doktrínou, je lož. Je to posadnutosť vládnuť !

Ľudia sú vedení kardinálom Vlkom k falošnému druhu uvažovania, že by mali praktizovať istý druh vnútorného inšpiračného vzdoru , aby boli zodpovednými „občanmi“ Cirkvi.

Úprimne, jeho odpoveď prostredníctvom tlače je niečo, čo môže obrátiť túto udalosť na dialóg cez tlač. Ale, ak už musel dať odpoveď, tak tá náhle robí smer dialógu znepokojujúcim.


 Cum caput aegrotat, corpus simul omne laborat. – „Keď je hlava chorá, trpí celé telo.“

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď!

12.04.2024

Pán Vlha sa dobre rozhodol. Už by mal odísť aj s dcérou a hneď! Čaká tam na nich zlatý poklad a otvorená náruč celej športovej verejnosti! Chce odísť? V poriadku, ale to nikoho nezaujíma. Koho zaujíma nejaký Boris Vlaha ? Nerozumiem, prečo drísty tohto piceríjskeho opekača sú uverejnené v športovej rubrike ? A čo ma brat tak dôležité s úspešnou sestrou? Nič. Kto [...]

Korčokovizmus uzemnil  zdravý sedliacky rozum.

08.04.2024

Korčokovizmus položil zdravý sedliacky rozum. Je jasne vidieť, že Korčokovizmus porazil zdravý sedliacky rozum vidieka. Ľudia celkom jasne odmietli Bratislafských mamľasov. Toto je historické a veľmi významné víťazstvo „okresných“ ľudí vidieka, ktorí prvý krát v histórii samostatného Slovenska ukázali svoju silu a potencionál. Schopnosti zdravého úsudku [...]

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kadidlo vojny“ ?

07.04.2024

Korčok je lúzer roka. Vraj nezabudne, že z neho spravili „kandidáta vojny“ Táto prehra sa na ňom nalepí, a jeho beztak slabý politický profil ho vrhá do stratena. Leško kecal niečo o novej strane – mala by mať názov Strana Lúzra? A zas Korčok kecá, že ho porazili „netransparentne“, a podobne – kritizuje to isté, čo robil on sám. A ešte sa [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

politolog

Ó ..Ave Crux spes unica! Ak ho neporazíš na prvý pokus, tak skús zmeniť duelové postavenie...na mape nájdi Dom Stvoriteľa a zadaj tam pohyb.... potom povedz. že žiješ.....Žiješ. Vyhlásenie: Každý môj článok bez rozdielu vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,219
Celková čítanosť: 7537839x
Priemerná čítanosť článkov: 6184x

Autor blogu

Kategórie

Archív