Mítingy za zachovanie špecializovaného trestného súdu sú klamstvom a podlým politikárčením.

12. decembra 2023, politolog,

Mítingy za zachovanie špecializovaného trestného súdu sú klamstvom a podlým politikárčením.

Z čoho tieto mítingy vychádzajú :

— lož má oveľa širšie pole výkladu ako pravda;

— lož vždy apeluje na ľudské emócie na vnímanie;

– vždy je jednoduchšie falošnú správu vymyslieť, ako ju vyvrátiť;

— lož parazituje na intelektuálnej lenivosti a pravda si vždy vyžaduje čas a námahu na overenie jej pravosti;

– čím je lož absurdnejšia, tým ochotnejšie jej veria

Veľakrát som sa stretol s ľuďmi, ktorí obhajujú svoj postoj, napriek tomu, že ho mnohé fakty vyvracajú. Títo tvrdohlaví ľudia sa nevzdávajú svojho postavenia a úplne popierajú logiku. Pozoruhodným príkladom sú ľudia, ktorí sú presvedčení, že naša planéta nie je guľatá a svoj postoj urputne obhajujú odmietajúc všetky logické argumenty. Nedostatok faktov ľahko pripisujú sprisahaniu nepriateľov alebo zámernému zatajovaniu údajov.

Ľudská myseľ nevedome robí všetko preto, aby podporila to, čo kedysi prijala a čomu verila. A bez ohľadu na to, koľko vyvracajúcich faktorov a argumentov sa mu predloží, buď si ich nevšimne, alebo ich odmieta. Chráni tak hodnotu svojho presvedčenia. V ére internetu a sociálnych sietí má človek čoraz viac možností vybrať si z okolitého toku informácií len to, čo sa zhoduje s jeho presvedčením, úplne ignorujúc iné názory a fakty.

Oplatí sa poznať Pravdu? Trýzniť ​​sa pochybnosťami? Je ľahšie žiť v klamstve! Vo svojom imaginárnom svete. S istotou, že televízor a noviny neklamú. Moderátori, umelci a iná lúza vyjadruje najvyššiu pravdu.

O tom to je.

 

 

:.: