Členstvo východoeurópskych štátov v EÚ pripomína čoraz viac postavu narkomana, ktorý si už ani nepamätá, čo mu jeho prvý díler sľuboval pri prvej „šlahe“.

14. mája 2023, politolog,

EÚ chce nanútiť členom svoju zahraničnú politiku bez práva veta. Malé štáty dohrali.

Áno milý Braňo, hra na pluralitu sa skončila. Malé a chudobné štáty už v EÚ nikto nepotrebuje. Teda, nepotrebuje v otázke rozhodovania. Na dane a experimenty sociálneho inžinierstva ešte potrebné samozrejme budú. O ostatné sa však už postará Veľký brat z Bruselu.

Členstvo východoeurópskych štátov v EÚ pripomína čoraz viac postavu narkomana, ktorý si už ani nepamätá, čo mu jeho prvý díler sľuboval pri prvej „šlahe“. To bolo dávno. Realitou je závislosť a tá sa prehlbuje s každou novou dávkou. Cesta späť by bola taká bolestivá, že narkoman o nej ani nemá silu uvažovať, nieto ju ešte uskutočniť. Už nemá nič svoje, stratil rodinu, vlastnú minulosť aj vlastnú budúcnosť, a keď sa začne vzpierať, tak mu díler odoprie dávku a on sa zblázni. Keď bude poslúchať, dávku dostane. Voľba je teda jasná. Bude sa poslúchať.

Aby to poslúchanie išlo čo najhladšie, rozhodli sa páni v únii trochu okresať členským štátom právo veta, ktoré bolo v počiatkoch únie vystavované vo vitríne demokracie ako žiarivý príklad citlivosti a pochopenia, s akým ten najlepší politický projekt všetkých čias – EÚ, nakladá aj s tými svojimi najmenšími členmi. Stačilo, aby napríklad Slovensko povedalo „nie“ a muselo sa začať vyjednávať odznova. Všetci si boli rovní, malí aj veľkí. Aký utešený sen…

 

Pozor na ponižovanie Ruska, Boh to potrestá ! Lebo to vidí !

 

:.: