Farský pokladník, pacient z otvoreného oddelenia, generál s plochými nohami a princezná zo skládky. Alegória.

22. júla 2022, politolog,

Farský pokladník, pacient z otvoreného oddelenia, generál s plochými nohami a princezná zo skládky. Alegória.

Akosi ste zabudli , že Ježiš povedal dajte cisárovi, čo je cisárovo, ale „satan“ povedal viesť proti nim vojnu, kým sa nepodriadia. Nemá zmysel sa do toho púšťať s tým, že ste racionálni absolutisti, pretože tak ako niektorí kresťania veria, že hriech je hriech a zodpovedajúco tomu sú všetky hriechy v podstate rovnocenné, tak u vás vo vašom ponímaní veci sú všetky náboženstvá náboženstvom a teda sú v podstate rovnocenné.

Váš absolutizmus vás robí neschopným rozlišovať. Niektorí kresťasnia múdrejší v spôsoboch sveta a menej postihnutí absolútnosťou ako napr.Viktor, neupadli do takéhoto chybného hodnotenia. Nie ste spokojný s tým, že žijete vo svojom príjemnom svete ilúzií a chceli by ste, aby sme ho zdieľali s vami. Upokojujúce pre vás je aj to, že sa nemusíte starať o nič iné okrem toho, že ste najlepší malí západní podkupní objektivisti, akým len môžete byť, pretože všetci ostatní sú na rovnakej ceste, či už o tom vedia, alebo nie. Obmedzený človek nevie, že je obmedzený.

Okrem toho, že nežijeme v stredoveku a že tu nejde o to, aby ste prvý hodili kameňom, ste irelevantní, pretože všetci poznáme vašu argumentačnú líniu. Ide o podstatu luhania, ktorému rozumiete ešte menej ako náboženstvám, ktoré by ste vzhľadom na svoj pôvod mohli chápať.

Vo vašej mysli, keď ste raz usúdili, že náboženstvo nezodpovedá vášmu spôsobu racionality, netreba nič ďalej posudzovať, takže to jednoducho nerobíte.

Ste iba alegorickí kresťania.

 

 

:.: