Rusko ? Slovensko ?

25. marca 2022, politolog,

Rusko ?

Rusko je politický kontinent, ktorý má najlepšie predpoklady v dlhodobejšej budúcnosti. Má veľké zdroje, má dostatočný genetický potenciál. Je ťažko dostupné a má vyvinutú prakticky absolútne odstrašujúcu moc, ako aj najmodernejšiu konvenčnú obranu, má výraznú tradíciu vlastnej obrany na motiváciu národov. Rusko je technologicky bezpochyby v čelnej skupine ľudstva. Vidieckosť a pomerná primítivnosť určitých jeho širokých oblastí nie je do budúcnosti slabosť, skôr naopak, silná rezerva.

Na druhej strane, nerozvinuté a premnožené krajiny  sveta nebudú mať schopnosti samostatne sa technicky prispôsobiť novým pomerom. Skolabujú potenciálne až do akejsi doby kamennej. To Rusku až tak nehrozí, krajina, ktorá prvá vstúpila do kozmu, má dostatočný inteligenčný potenciál, aby to nedopustila.

Slovensko ?

Je malá krajina bez skúseností, bez zdravej tradície. Ľudia tu majú len priemernú inteligenciu, podpriemernú vôľu a slabý nepestovaný charakter (jediné, k čomu sú vychovávaní, je slúžiť a hanbiť sa, čo je práve zle). Slovensko sa samo na seba evidentne nemôže spoliehať. Jediná nádej spočíva v zmene pomerov v celej Európe.

 

 

:.: