2022 – rok ktorý zmenil svet. Keďže je vojna, môže sa všetko. Teda my môžeme všetko, a vy nič !

24. marca 2022, politolog,

2022 – rok ktorý zmenil svet. Keďže je vojna, môže sa všetko. Teda my môžeme všetko, a vy nič !

Zbraň ekonomického embarga a izolácie kope na obidvoch koncoch – a táto povedie k hospodárskemu armagedonu Európy.

Pre nedostatok palív by skolaboval priemysel, ale aj doprava. Zastavili by sa veľké továrne a ľudia by prišli o príjem. Postupne budú prestávať jazdiť autá, kamióny, verejná doprava, železnice.

Prestalo by sa kúriť, prestalo by sa variť, prestali by postupne fungovať obchody, viazlo by zásobovanie, kolabovali by nemocnice, zavreli by sa školy, postupne by prestala tiecť voda v mestách, skolabovala by kanalizácia, verejný život a služby a infraštruktúra by prestali fungovať.

Naopak, narástla by kriminalita, ľudia by začali rabovať. Najprv obchody, lekárne. Potom by začali rabovať medzi sebou, sused susedovi. Vyhrával by ten, kto má viac sily a zbraní. Polícia by bola nefunkčná. Ľudia by začali umierať na chýbajúcu zdravotnú starostlivosť a viaznuce zásobovanie. Medzi prvým diabetici, kardiaci, onkologickí pacienti a akútni pacienti.

Štát by nebol schopný zabezpečiť chýbajúce tovary a služby, postupne by narastala anarchia a prudko by klesala autorita štátu a jeho schopnosť zabezpečiť a vynútiť si poriadok a bezpečnosť.

 

 

:.: