EÚ a „západ“ je už zdochýnajúci kôň. Týka sa otázok o koreňoch krízy, ktorá nás pohlcuje, ktorým sa však „bábková“ elita vyhýba.

11. marca 2022, politolog,

EÚ a „západ“ je už zdochýnajúci kôň. Týka sa otázok o koreňoch krízy, ktorá nás pohlcuje, ktorým sa však dosadená elita vyhýba.

Modernita západu a EÚ ktorá sa vyvinula v dôsledku dekadencie kresťanskej spoločnosti a arogantného odmietania jej základných princípov. Toto viedlo k budovaniu ďalšieho panteónu.

Hoci osvietenstvo odmietlo kresťanskú civilizáciu, kresťanstvo stále vládlo v srdciach mnohých ľudí. Západná civilizácia stále žila zo sociálneho kapitálu a usporiadania princípov jej kresťanskej minulosti. Tie umožňovali veľkú prosperitu a pokrok.

Dalo by sa povedať, že Kristovi bolo s veľkou nechuťou umožnené vládnuť vnútri pôvodného chrámu náboženského sentimentu liberalizmu. Z tohto dôvodu mnohí tvrdili, že Amerika bola založená ako kresťanský národ. Po väčšinu dejín americký liberálny konsenzus skutočne zastával názor, že Boh národa je kresťanský. Zakladatelia, vrátane tých, ktorí boli deistami, predpokladali, že krajina sa bude riadiť kresťanskou morálkou, pretože John Adams tvrdil, že iba „morálny a nábožensky založený ľud“ môže chrániť ústavu. Do tej miery, do akej sa Amerika zjednotila okolo tohto príliš vágneho kresťanského konsenzu, sa jej darilo.

Liberáli – Modernisti však tento konsenzus podkopali tým, že zadnými dverami prinášali doň svetské modly. Z chrámu urobili panteón. Teraz v ňom dominujú bohovia tohto moderného sekulárneho panteónu – individualizmus, materializmus, bezuzdná sexuálna sloboda, rozmanitosť a technologický utopizmus, okrem mnohých iných. V skutočnosti dokonca otvorili dvere starým pohanským bohom v podobe  čarodejníctva a okultizmu. Priniesli späť zvrátené neresti, krvavé obety v podobe potratov a halucinogénnych zážitkov.

 

:.: