Trest za Djokoviča – Srbská vláda oznámila, že ruší všetky licencie, ktoré mal mať v Srbsku britsko-austrálsky ťažiarsky korporát.

26. januára 2022, politolog,

Trest za Djokoviča – Srbská vláda oznámila, že ruší všetky licencie, ktoré mal mať v Srbsku britsko-austrálsky ťažiarsky korporát.

Z potrestania Djokoviča, za podporu srbských odporcov molochu Rio Tinto sa stala totálna prehra zhluku korporátov.

Udiala sa udivujúca vec. Srbská vláda oznámila, že ruší všetky licencie, ktoré mal mať v Srbsku britsko-austrálsky ťažiarsky moloch Rio Tinto na ťažbu novej ropy – lítia pre elektromobily. Premiérka Ana Brnabićová odôvodnila zrušenie projektu v hodnote 2,4 miliardy dolárov tlakom environmentálnych organizácií. Je pravda, že v Srbsku sa konali obrovské demonštrácie proti jednej z najobludnejších korporácií v oblasti ťažby nerastných surovín, známej takou mierou pohŕdania prírodou a ľuďmi na územiach svojho záujmu, že sa aj v perverznom svete korporácií, páchajúcich ukrutnosti voči celej planéte, vypracovala medzi top 5. Bolo by ale naivné myslieť si, že protesty by niečo vyriešili.

Začiatkom decembra však Srbov burcujúcich proti likvidácii dvadsiatich dedín a zničeniu krásnej krajiny v údolí rieky Jadar obrovskou baňou na lítium verejne podporil – Novak Djokovič. Jeho posolstvo zachytili nielen davy Srbov bojujúcich o svoju krajinu, ale aj moloch Rio Tinto, bojujúci o svoju srbskú korisť. Toto boli Djokovičove slová, ktoré označila austrálska vláda za verejnú hrozbu, a ktoré môžu spôsobiť „občianske nepokoje“: „Чист ваздух, вода и храна су кључеви здравља. Без тога свака реч о ‘здрављу’ је сувишна“.

Žiadne nejaké pohŕdanie mRNA opichmi Made in juesej.

 

 

.:.: