Pápež a jeho návšteva za milióny nie je žiadna skromnosť. Prečo neslúži na znak úcty aspoň jednu sv. Omšu liturgickým jazykom Slovanov?

13. septembra 2021, politolog,

Pápež a jeho návšteva za milióny nie je žiadna skromnosť.

1/ To, že vítali pápeža s chlebom a soľou, ktorého sa iba dotkol. To že zem nepobozkal sa dá chápať a tolerovať, pretože mu to zrejme zdravotný stav nedovoľuje. To je v absolútnom poriadku. Zdravie môže kohokoľvek a kedykoľvek zradiť a obmedziť. Len otázka vyvstáva či bola návšteva taká naliehavá a nutná v tejto Kovidovej dobe. Som zvedavý aký bude stav premorenia obyvateľstva po jeho návšteve. Ako pôjdu na odbyt vakcíny ?

2/ A čo iba 4 hodinová „trestná“ návšteva Budapešti ? Za imigrantov ?  Smutné.

3/ Ako to, že sám pápež už nevie pozdraviť kresťanským pozdravom? Tak to je už ozaj vážna vec a kritická situácia v Cirkvi.

4/ A toľko ospevovaná skromnosť pápeža dostala tiež vážne trhliny. Vynaložiť toľké milióny na jednu návštevu je nehoráznosť a nekresťanské. Paralyzovať život v meste je tiež antikresťanské a netolerantné. Keď demonštranti stopli jeden autobus, išlo tu doslova o život gumovým projektilom.

5/ Prečo neslúži na znak úcty aspoň jednu sv. Omšu liturgickým jazykom Slovanov ? Staroslovienčinou. Pápež by mal vedieť odslúžiť sv Omšu vo všetkých štyroch liturgických jazykoch.

 

.:.