SNP bolo najväčšie protinemecké povstanie v histórii Slovenska. Dnes ich vnukovia veselo bačujú vo Volkswagene ?

29. augusta 2021, politolog,

SNP bolo najväčšie protinemecké povstanie v histórii Slovenska.Dnes ich vnukovia veselo bačujú vo Volkswagene ?

K najhorším nemeckým vojnovým zločinom na Slovensku patria represálie v Tokajíku z 19. novembra 1944, kde najprv dopoludnia všetkých 34 mužov z dediny sústredili pri miestnom kostole, neskôr im prikázali pochodovať spolu s vojakmi smerom na sever. Za obcou však mužov zastavili a na základe narýchlo prečítaného rozsudku, za pomoc partizánom postrieľali. Dvaja ťažko ranení však prežili. Ďalší deň nemecké jednotky Tokajík obkľúčili, ženy a deti rozohnali a obec následne vyrabovali a vypálili.

Za pomoc partizánom bola 24. januára 1945 špeciálnou nemeckou jednotkou Edelweiss na výstrahu vypálená aj osada Ostrý Grúň. Vyhorelo 112 domov, tri dni predtým nemci zavraždili 62 obyvateľov, medzi nimi aj starcov, ženy a deti. 21. januára 1945 táto jednotka spolu s oddielmi Waffen-SS a Heimatschutzu prepadla neďaleký Kľak, kde postrieľali 84 obyvateľov (z toho 36 detí). Domy aj s obeťami podpálili. Ostatných obyvateľov vyhnali, postrieľali dobytok a ich domy vyrabovali a zapálili. Vyhorelo 132 domov a hospodárskych budov. Podľa niektorých názorov, hoci nie do množstva, ale spôsobom vykonania ide o najbrutálnejší vojnový zločin spáchaný na Slovenskom území !

Vláda Slovenskej republiky, Bratislavské automobilové závody, a. s. (BAZ) a koncern Volkswagen podpisujú 12. marca 1991 základnú dohodu o podnikateľskom zámere a vytvorení novej spoločnosti. Podpisom zmluvy o prevode aktív a spoločenskej zmluvy vzniká na území devínsko-novoveského závodu BAZ spoločnosť Volkswagen Bratislava, s. r. o.. Podiely v novej firme vlastnia Volkswagen AG (80 %) a BAZ (20 %).

Minister hospodárstva Richard Sulík oznámil, že nemecká spoločnosť E.ON chce odkúpiť podiel vo Východoslovenských energetických závodoch, ktorý v súčasnosti vlastní nemecká RWE. Sulík povedal, že na podiel malo Slovensko predkupné právo, ktoré sa rozhodlo nevyužiť.Ale že mohlo zarobiť miliardy, akosi nespomenul!! !!! „Za neuplatnenie predkupného práva dostane Slovensko 35 miliónov eur,“ priblížil minister, ktorý takto okomentoval svoj kriminálny čin voči Slovensku !!!

 

.:.