Na včerajšom proteste o zmarenom referende ani ťuk. Iba analfabetické „rúška dole“. Hrozné. Kolotočárske. Primitívne. Provinčné

11. júla 2021, politolog,

Na včerajšom proteste o zmarenom referende ani ťuk. Iba analfabetické „rúška dole“. Hrozné. Kolotočárske. Primitívne. Provinčné.

Prezidentka podrezala referendum, ale zvolaný protest, na ktorom by mohli ľudia ukázať svoju náladu a prípadne odpor, nemožno nazvať inak, ako sabotovaný. Pozvánka na protest nemala organizátora.

Po dva a pol hodinách nudných prejavov na horúcom slnku vyzvali ľudí, aby išli pred „Jaternicu“ (na Hodžovo námestie). Ak by niekto chcel zneutralizovať a unaviť elán a odhodlanie ľudí, nemohol to spraviť efektívnejšie. Nechať ľudí uvariť, usmažiť a unudiť dve a pol hodiny, a potom ten zvyšok priviesť  ako akúsi umŕtvenu vakcínu pred „Jaternicu“, zničených, vysilených – to mohol vymyslieť iba sabotér.

Ľudí tam bolo pár tisíc, nie „pár stoviek“, ako hovoria v správach, ale mohlo prísť aj viac. Celkovo zhrnuté aj pre rečníkov: žiaľ, niekdajšie prvomájové pochody boli asi viac zábavné a dramatickejšie.

O zmarenom referende ani ťuk. Iba analfabetické „rúška dole“.

Viac k tomu niet čo dodať.

 

.:.