Očkovanie ako podlá a falošná nádej nanútená nadnárodnými farmafirmami ?

26. júna 2021, politolog,

Očkovania iba ak za Boha, skrze neho, pre neho a s ním !

Globalizácia spočíva na imperatíve vyrábať, predávať a nakupovať, pohybovať sa, obiehať, kráčať v pred, „inkluzívne“ sa miešať. Závisela na ideológii pokroku a idei, že ekonomika definitívne nahradila politiku. Podstatou systému bolo skoncovanie s hranicami: stále viacej  výmen, stále viacej tovaru, stále viacej zisku umožňujúcich peňažné prostriedky požierať seba samého a transformovať kapitál.

Teraz však prišiel organizovaný kolaps! Kde nedávno pulzoval pohyb, tam všetko stojí. Kde všetci očakávali zmiznutie hraníc, tam vidíme pravý opak: Európska únia  zatvára svoje hranice – hranice vznikajú medzi mestami a regiónmi, medzi budovami a jednotlivcami. Všetky krajiny, jedna po druhej, opäť preberajú zodpovednosť za svoje hranice – a všetci im za aplaudujú.

Európska komisia je na hlavu porazená a vypadá ako vyplašený zajac v poli : zmätený, omráčený, bezvládny. Neschopná pochopiť výnimočný stav, trápne odvolať to, čo jej donedávna bolo najdrahžšie : maastrichtské zásady a Pakt stability a rastu, podľa ktorého schodok verejných financií nesmie prekročit 3% HDP a verejný dlh musí byť menší ako 60% HDP.

 

.:.