Dnes je spoločnosť na spotrebovávanie a hromadenie zdrojov, v ľudovej reči majetok, peniaze, pôžitky, proste žranie a sú-lož. . . tomu hovoria“šťastie“ a „láska“. Iné hodnoty nemá.

13. apríla 2021, politolog,

Dnes je spoločnosť na spotrebovávanie a hromadenie zdrojov, v ľudovej rečí majetok, peniaze, pôžitky, proste žranie a sú-lož…tomu „šťastie“ a „láska“. Iné hodnoty nemá.

Áno, tieto limity platia pre toto ľudstvo, s týmto biologickým potenciálom a s touto mentálnou silou, či skôr slabosťou, akú má. Na viac človek nemá.

Najnovšími „úspechmi“ kozmonautiky sú lety komerčných spoločností, ktoré údajne plánujú turistické lety miliardárov. To, čo sa podarilo Gagarinovi pred 60 rokmi, mienia teraz predávať nejakým zbohatlíkom. Zmysel a účel? Nezmysel a absolútne zbytočné míňanie. Ale mocní rozhodujú – kým pred 60 rokmi mocní mali záujem na vede a dobýjaní orbity, dnešní mocní majú záujem len na zábave finančných oligarchov. Tragédia je na svete.

A tu sa na moment vráťme z kozmickej alegórie do reality – ľudská spoločnosť je niečo neuveriteľne primitívne. Jej motívom sú spotrebovávanie a hromadenie prírodných zdrojov, v ľudovej rečí majetok, peniaze, pôžitky, proste žranie a sú-lož (pardón, hovoria tomu „šťastie“ a „láska“). Iné hodnoty nemá.

 

.:.