Špičkoví lekári nemajú čo riadiť nemocnice. Špičkoví lekári majú liečiť. Urobiť špičkového lekára riaditeľom nemocnice je kriminálny čin.

10. februára 2021, politolog,

Špičkoví lekári nemajú čo riadiť nemocnice. Špičkoví lekári majú liečiť. Urobiť špičkového lekára riaditeľom nemocnice je kriminálny čin.

Slovensko už roky trpí touto úchylkou, najlepších lekárov nechajú riadiť nemocnice ! To je úplne postavené na hlavu a proti zdravému rozumu. Ako môže špičkový lekár liečiť, vzdelávať sa a starať sa o zdravie človeka na sto percent, keď musí ako riaditeľ organizovať verejné obstarávania, zháňať záchodovú misu, opravu výťahu a podobné záležitosti. Aj keby sa rozkrájal na kusy táto funkcia každého lekára „zabije“ v jeho profesionálnom raste ! a potom to tak aj vypadá v praxi, nemajú prehľad o najnovších trendoch, liekoch, postupoch…Ale zato majú prehľad  o cenách na stavbe, o cenách čistiacich prostriedkov, rekonštrukcie budov, zdravotníckeho materiálu, strážnikov a vrátnikov…tak toto je prosím agenda špičkového lekára ! Ozaj hlúpe !

Rast dlhov zdravotníckych zariadení vrátane najväčších nemocníc na Slovensku na ďalší rekord za posledné roky nezastavil ani vládny program oddlženia nemocníc.

Dobré ráno priatelia, tak tu je výsledok toho, že riaditeľov nemocníc porobili z najlepších lekárov !

Kedy už politici konečne pochopia, že dosadzovať svojich „kamaradšaftov“, (ktorí sa potom prednostne postarajú jeho celú rodinu),  za riaditeľov je kriminálny čin ?

Na poste riaditeľa nemocnice musí byť erudovaný ekonóm a nie špičkový lekár.

.:.