Špinavé paprče preč od PENTY !

14. januára 2021, politolog,

Špinavé paprče preč od PENTY !

Stará múdrosť vraví, doma nie je nikto prorokom. Platí to obzvlášť o významných firmách významných ľuďoch, ktorí pre svoje rodné Slovensko či ľudí robia veľa záslužnej práce. Za svojho života ich veľakrát nedocenia vlastní rodáci, ba naopak, veľakrát im podkopávajú nohy aj tí najvyšší predstavitelia štátu či mesta.

Spomeňte si len na VSŽ Košice, čo všetko a koľko špiny, poloprávd sa vylialo na túto slovenskú oceliareň, ktorá východe republiky financovala šport, kultúru… Novinársky „potkani“ z nej cielene urobili najhoršiu firmu pod slnkom. Horšej firmy nebolo!

Akonáhle však prešla do „správnych“ rúk, v tom okamihu bolo všetko dobré. Žiadny problém, žiadne úrazy, žiadne nedostatky na pracoviskách, a takto je to až  doposiaľ, všetko v najlepšom poriadku. A to i napriek tomu,  že si z tých železiarni urobili doslova a do písmena „dojnú“ kravu. A pritom treba  vytknúť americkému manažmentu, že tá fabrika im slúžila ako dojná krava a miesto toho, aby do nej primerane investovali, tak to nerobili.

Presný opak Penty !