Mikasovi hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov za trestný čin šírenia nebezpečnej a nákazlivej ľudskej choroby.

29. decembra 2020, politolog,

Mikasovi hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov za trestný čin šírenia nebezpečnej a nákazlivej ľudskej choroby. A to je prosím hlavný hygienik !

Aj menej všímavému doplo, že pán Mikas ako hlavný hygienik hrubo porušil hygienické pravidlá a normy a dal sa na politickú dráhu !

Obyčajná vyhláška hygienika nemôže predsa obchádzať zákony. Navyše, sám hygienik sa pravdepodobne dopúšťa trestného činu, čo sa nijako nemení núdzovým stavom. Povinnosťou hygienika je vydávať nariadenia v záujme verejného zdravia, a nie naopak proti nemu a v záujem politiky. Nehoráznosť.

Niekomu sa toto môže zdať azda formálne a zbytočné, ale uvedomme si, že ide o ohrozenie zákonodarného zboru v stave pandémie. A navyše ide o  princíp a o politický boj – ktorý má byť neúprosný a vedený všetkými legálnymi prostriedkami. Tento čin, čo dnes páchajú viacerí poslanci a ktorý spáchal pán Mikas, môže byť stíhaný a trestaný aj po rokoch.

A po tom, čo Matovičova sebranka spáchala tohto roku, k takémuto aj oneskorenému vracaniu úderu bude dochádzať – aj keď to postihne v tomto prípade len menej podstatných idiotikov z okraja politickej scény v parlamente.