Naša vláda v kýbli, zdravotníctvo už teraz hore nohami, ale naše frikulínske teľce sa starajú, aby mohli stále lietať z Británie domov a priniesť svojim rodičom darčeky.

21. decembra 2020, politolog,

Naša vláda v kýbli, zdravotníctvo už teraz hore nohami, ale naše frikulínske teľce sa starajú, aby mohli stále lietať z Británie domov a priniesť svojim rodičom darčeky.

Možno, že to len naháňajú korporácie strach, lebo sa ľudia nechcú očkovať. Ale panika sa šíri z Británie – a tam sa ľudia očkovať chcú. Reakcie kontinentálnych krajín sú prekvapivo ostré – Holandsko zakázalo lety do Británie, teraz sa dohadujú vlády Nemecka s inými, aby bola Británia úplne odizolovaná, Belgicko sa zavrelo hneď teraz. Ale nový kmeň covidu je už aj v Holandsku, šanca ho tu odizolovať je už, po skúsenostiach doteraz s európskymi spoločnosťami, nie príliš veľká. Ale uvidíme, pretože reakcie sú tentoraz radikálne a rýchle.

Pretože aj vírus je vraj rýchly. Šíri sa vraj „rýchlejšie“, čo si predstavujem tak, že sa zachytí aj malá dávka a rozbehne infekciu. Možno sa aj viac rozmnožuje u nositeľa. Pravdu nám v tomto štádiu určite nepovedia.

A čo na Slovensku?

„Lety do a z Veľkej Británie sú plánované podľa letového poriadku,“ potvrdila hovorkyňa bratislavského letiska M. R. Štefánika Veronika Ševčíková.

V celej západnej Európe panika, a u nás sa nejaká blbá hovorkyňa chváli, že sem ľudia prídu bez obmedzení. Naša vláda v kýbli, zdravotníctvo už teraz hore nohami, ale naše frikulínske teľce sa starajú, aby mohli stále lietať z Británie domov a priniesť svojim rodičom darčeky. Mnoho malých darčekov s tykadlami. Za toto nás dodrbe ešte aj Európa – aj Brusel, ktorý má obyčajne reakčnú dobu 3 dni, sa už schádza (online) – to o niečom svedčí.

…:..