Brussel a migranti : môžete si vybrať, prijímať migrantov je povinné.

9. októbra 2020, politolog,

Brussel a migranti : môžete si vybrať, prijímať migrantov je povinné.

Čo teda bude Brusel od štátov vyžadovať povinne? V prvom rade si treba uvedomiť, že po odznení rozsudku z apríla to bude už len povinne. Čiže otázka nestojí či áno alebo nie, ale čo. Komisia hovorí o „systéme flexibilných príspevkov“. Príspevkom však nemyslí komisia primárne príspevok finančný. Aj keď aj na ten môže dôjsť. Dokument hovorí, že príspevok môže mať podobu relokácií, čiže prijímania migrantov z krajiny prvého príchodu, či prebratie zodpovednosti za návrat tých, ktorí nárok na azyl nemajú alebo iných „rôznych formiem operačnej podpory“. Čo tiež nie je presne špecifikované. Isté je len jedno – bude to povinné.

Ak je “plánovanie migrácie” pilierom paktu, tak plánovač iste urobí všetko pre to, aby mu jeho plány nepokazili malé štáty v strede Európy. Tentokrát migráciu a kultúrne obohatenie naplánuje lepšie,  efektívnejšie a oveľa rafinovanejšie.

Ľudia uverili informačnému spamu, podľa ktorého krátkodobé uzavretie hraníc počas koronakrízy, znamená návrat národných štátov a zlyhanie EÚ.