Politické a mediálne pokrytie procesu – Kočner, má charakter „Kokosy na snehu“. Slovensko je vedené mafiánskym štýlom

6. septembra 2020, politolog,

Politické a mediálne pokrytie procesu – Kočner, má charakter „Kokosy na snehu“. Slovensko je vedené mafiánskym štýlom.

Politické a mediálne pokrytie procesu Kočner má charakter „Kokosy na snehu“. Vďaka pani prezidentke a politikom, ktorí sa nehanbili vyslovovať hrubé ironické „osočovačky“ na adresu rozhodnutia súdu, ktorý oslobodil  Kočnera  spod obžaloby. Masívnou nepriateľskou, diskreditačnou a manipulatívnou mediálnou kampaňou, v ktorej sa polemizuje o rozhodnutí Špecializovaného trestného súdu o zbavenie viny Kočnera dochádza k hrubému porušovaniu ústavného princípu práva na spravodlivé a nezávislé súdne konanie.

Vážená pani prezidentka a politici, máme teda za sebou prvý proces, ktorý scenárom verne kopíroval slávne procesy komunistického režimu zo začiatku 50tych rokov. Tento proces by kľudne mohol byť výstrahou pre každého, kto sa dostane do rúk slovenskej „justície“, ktorá ho zomelie, ako drvička stavebného materiálu. Našťastie tento senát odolal. Z to mu patrí všetka česť. Ale vy ste odhalili svoju pravú tvár a odhodili figový list, ktorý zakrýval aspoň zbytky slušnosti a spravodlivosti.

Vážená pani prezidentka a politici, verejne činné osoby by sa mali spamätať a prestať živiť volanie po  vopred vydefinovanej odplate ! bolo by vhodné zbaviť sa predstavy, že odsúdenie a uloženie trestu prinesie pozostalým nejakú úľavu. Prečo ich traumatizujete a zraňujete ?