Pani Čaputová v roku 2019 ste v Levoči zneuctili katolícky chrám, keď ste v ňom verejne klamali. Čo je veľmi, veľmi smutné.

29. júla 2020, politolog,

Pani Čaputová v roku 2019 ste v Levoči  zneuctili katolícky chrám, keď ste v ňom verejne klamali.

Čo je veľmi, veľmi smutné.

Jána Pavla II. ktorého vyhlásili za svätého, prežil dva atentáty a bojoval proti manželstvám homosexuálov či antikoncepcii. Bol prvým pápežom v demokratickom Československu, prelomil rôzne tabuizované témy, ale zároveň neuznával rozvody a antikoncepciu. Homosexuálne vzťahy sú neprirodzené a nezriadené. Vedeli to už Platon a Aristoteles a to neboli kresťania. Taká je realita.

Máme teda za sebou ďalší pochod, ktorý napĺňa kresťanov bolesťou. Starší si možno pamätajú ako reagoval pápež Ján Pavol II. keď bol prvý Dúhový pochod v Ríme.

Iste mu dobre rozumiete.

Pani Čaputová, v Bazilike Navštívenia Panny Márie na Mariánskej hore v Levoči, 5. júl 2019  ste klamali a luhali,  keď ste povedali :

„Modlitba je moja každodenná súčasť a je prejavom vďačnosti Bohu za to, čo ma v živote stretlo“.

Vaša modlitba smeruje ku ktorému Bohu ?

 

Pani Čaputová, prečo klamete a zavádzate :  „Svoj mandát budem vykonávať slobodne. Bez podliehania príkazom od kohokoľvek. Jediné príkazy, ktoré ako hlava štátu chcem a budem rešpektovať, mi vyplývajú z ústavy, diktuje mi ich sľub vernosti republike.  Inauguračný prejav, 15. jún 2019

 

Ústava SR : hovorí :

Ústava SR, Čl. 1 – Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na žiadnu ideológiu ani náboženstvo.

Čl. 2, ods. (3) – Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá.

Čl. 12, ods. (1) – Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.

Čl. 2, ods. (2) – Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.

Čl. 15, ods. (1) – Každý má právo na život. Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením.

Čl. 16, ods. (1) – Nedotknuteľnosť osoby a jej súkromia je zaručená. Obmedzená môže byť len v prípadoch ustanovených zákonom.

Čl. 19, ods. (1) – Každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu mena.

Čl. 19, ods. (2) – Každý má právo na ochranu pred neoprávneným zasahovaním do súkromného a rodinného života.

Čl. 33 – Príslušnosť ku ktorejkoľvek národnostnej menšine alebo etnickej skupine nesmie byť nikomu na ujmu.

Čl. 41, ods. (1) – Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých.

Čl. 41, ods. (3) – Deti narodené v manželstve i mimo neho majú rovnaké práva.

 

Pani Čaputová, kde sa tu píše o diskriminácii LBGTI  ? Chcete, aby si len tí liberálni občania mysleli, že chcú niečo správne? Tí konzervatívni si, logicky, majú myslieť, že chcú niečo nesprávne ?

 

 

Pani Čaputová plne súhlasím s Vami, keď ste povedali : „ Niekto sa tu cynicky pokúsil vytvoriť štát v štáte a ovládnuť ho pre seba a svojich ľudí. Toto si nikto z vás nezaslúži. Nikto z vás. Toto musí skončiť a nikdy sa to nesmie zopakovať.  Bratislava, 26. august 2019

 

Pani Čaputová, prečo s týmto krásnym výrokom nestotožňujete aj v praxi ?

 

Pani Čaputová, Vaša reč : „Nenávisť môžeme poraziť iba tým, že rozšírime priestor pre lásku a úctu k sebe navzájom. Facebook, 2. august 2019

 

Pani Čaputová, ľuďom by zatiaľ postačila iba tá úcta.