Igor Matovič zubami, nechtami …ale to, že tieto obvinenia vyšli z Denníka N však nutne musí vyvolať otázku: čo sa chystá s jeho vládou ?

19. júla 2020, politolog,

Igor Matovič zubami, nechtami …ale to, že tieto obvinenia vyšli z Denníka N však nutne musí vyvolať otázku: čo sa chystá s jeho vládou ?

Poďme k „zubatému Igorovi“ a jeho kamarátom. Dvojitý „meter“, ktorým teraz merajú svoje diplomové práce sa zmenil na bumerang, ktorým dostali po hlave. Evidentne to však nič nerobí s ich sebareflexiou a naďalej generujú nechutné výroky, ktoré dokresľujú celkovú úroveň ich myšlienkového potenciálu. Boris Kollár v reakcii na Matovičovo priznanie dokonca vyhlásil: „Mal by sa konečne zmeniť zákon a nastavenie škôl do budúcna, aby sa do minulosti nemohli popravovať selektívne nepohodlní ľudia a aby boli jasné a nenapadnuteľné pravidlá do budúcnosti.“

Takže odrazu je odvolávanie politikov kvôli diplomovkám popravovaním. Keď to robila celé roky opozícia, tak to bol boj s korupciou a mafiou. Vlastne chyba nebola v Kollárovi a Matovičovi, ale v zle nastavených zákonoch. Keď sa zmenia zákony a zrejme ešte viac sa uvoľnia pravidlá v posudzovaní toho čo je a čo nie je plagiát, tak potom sa bude môcť Igor Matovič opäť vrátiť k svojmu titulu a samozrejme s „čistým svedomím“.

Ale povedzme si na druhej strane úprimne: určitá miera „zubatosti a nechtovosti“ je u politikov priam nevyhnutná. Nikto predsa nečaká, že sa budú takýmito vecami zaoberať najlepší ľudia.

Tí sa venujú, ako povedal Chesterton: chovu prasiat, obrábaniu polí, rodeniu a výchove detí a podobným veciam.