Slovenské zlato ulúpila Bank of England ? Alebo naši imbecilní politici?

5. júla 2020, politolog,

Slovenské zlato ulúpila Bank of England ? Alebo naši imbecilní politici?

Prečo si investičné zlato, ktoré má Slovensko uložené v britskej Bank of England, nemôže vybrať a uložiť si ho doma na Slovensku?

Jedná sa o 31,7 tony zlata v hodnote približne 1,3 miliardy eur , ktoré by sme teraz potrebovali ako soľ ! Miera zhodnotenia v britskej banke je zároveň  veľmi úbohá a praktický nemá žiadny efekt. Pohybuje sa totiž  od 0,2 % do 0,4 %. !!! Čo je pásmo úžery.

Dnes keď Anglia už nie je členom spoločenstva EÚ sa nemôžeme spoľahnúť  na takého spojenca. Spomeňme si na históriu a zradu Československa v Mníchove v roku 1938.

Vláda Igora Matoviča neprimerane zadlžuje Slovensko, pričom v trezoroch anglickej banky nám leží úhorom zlato, ktoré by dnes pomohlo pomôcť bez primitívneho zadlžovania.

Krajiny ako Poľsko, Maďarsko, Rakúsko, Nemecko a Rumunsko sa už dávnejšie rozhodli zlato z Anglicka stiahnuť pod vlastnú kontrolu. Tieto krajiny tak  spravili pre brexit a aj preto, že už príliš neveria Británii v tom, ako sa správa pri brexite. Zároveň chcú diverzifikovať uloženie investičného zlata. Ak sa teda pozeráme na okolité krajiny, neexistuje  žiadny dôvod na váhanie a na akési predlžovanie tohto „uloženého bremena,“  a tento krok ihneď realizovať pretože existujú objektívne a racionálne dôvody, ešte viac ako pred Mníchovom 1938.

S uloženým zlatom v Bank of England Národná banka SR aktívne“ obchoduje, ale ich výsledky sú  na nule alebo na kriminálnej úrovni ?