Súdruženko Matovič z povaly a „pezinská gazdiná“ Čaputová.

13. mája 2020, politolog,

Súdruženko Matovič z povaly a „pezinská gazdiná“ Čaputová.

Globalistická mantra „všetky vajíčka do jedného košíka“ sa vždy snažila presadiť názor, že národy sú zlé, ale globálna komunita je dobrá. Globalisti sa nás snažia presvedčiť, že štátne hranice vytvárajú rozdiely a že oslabenie kontroly hraníc je dobrá vec, pretože „spája ľudí do jednej veľkej ľudskej rodiny“. Ľudia musia mať možnosť voľného pohybu po celom svete, bez nacionalistickej byrokracie, ktorá by im v pohybe bránila. Migrácia je dobrá, kontrola migrácie zlá. A čo je dobré pre pohyb tovaru, musí byť dobré aj pre pohyb ľudí. Ani globálnemu obchodu by nemala brániť nacionalistická byrokracia.

Náhle sa však napriek násilne presadzovanej mantre globalistov objavil koronavírus, ktorý ukázal, že pravdu má staré anglické príslovie a nie globalisti. Ukázalo sa, že nie je správne klásť všetky vajíčka do jedného koša, presne tak, ako hovorí ľudová múdrosť. Alebo aby sme si pomohli inou metaforou – musíme dávať pozor, aby sme nezamiešali do nádoby s medom aj decht.

Národy, ktoré si túto skutočnosť uvedomili ako prvé a odstavili globalistov, pravdepodobne unikli najhorším následkom globálnej epidémie.