Peniaze pre vedu a výskum pre univerzity a vysoké školy sú vyhodené peniaze !

24. marca 2020, politolog,

Peniaze pre vedu a výskum pre vysoké školy sú vyhodené peniaze.

Peniaze, ktoré dostávajú univerzity a vysoké školy na vedu výskum sú peniaze vyhodené do čiernej vesmírnej diery, ktorú nikdy nikto nevidel a nedefinoval. Peniaze pre tento účel sú skôr kriminálnym činom. Neslúžia na žiadny výskum alebo vývoj, ktorý by priniesol čo i len aké také nové poznatky, renováciu či inováciu. Existuje množstvo bezobsažných, bezduchých projektov, ktoré sú iba preto, len  aby boli. Postavili sa ohromné vedecké parky o ktorých vie iba hŕstka ľudí. Nikto nevie čo robia, ako robia a s čím robia. Honosné budovy niekoľko tisíc metrov pôdorysu po ktorých sa nekoordinovane a bezhlavo prechádza hŕstka „výskumníkov“. Existujú národné, medzinárodné projekty ale osoh žiadny. Existujú stovky oblasti výskumov, a ak je osoh, tak si  ho asi dá patentovať „učiteľ výskumník“ pre svoju firmu ?

Stupeň odbornej  vzdelanosti veľkej časti výskumníkov – vedcov a učiteľov je na bode mrazu a stupeň drvivej časti študentov je na úrovni analfabeta. Ale peniaze na úrovni Oxfordu.

Takto len v stručnosti o vede a výskume na slovenských vysokých školách.

Vysokému školstvu chýbajú intelektuálne kapacity s autoritou, čo chcú vyučovať . Chýbajú múdri a šikovní študenti, čo sa chcú učiť.

Študentská rada vysokých škôl je politické baranidlo bez morálnych zásad a akejkoľvek zodpovednosti.