A takto prebieha moderná maďarizácia. ..

22. decembra 2019, politolog,

A takto prebieha moderná maďarizácia…

Fakt, že tisíce Slovákov na juhu Slovenska sa nemôžu učiť po slovensky, ale len v jazyku národnostnej menšiny, je desivý a hrôzostrašný. Hranicu alarmu prekonal už pred rokmi.

Dovedna je 26 000 tisíc Slovákov z banskobystrického, trnavského a bratislavského kraja na území Slovenskej republiky odkázaných na štátne inštitúcie v jazyku menšiny. Súčasný otrasný stav rozumný človek musí vnímať ako nesmierne ponižujúci a výsmešný. Je to totálna hanba. Je predsa úplne normálne, že štát zabezpečí vzdelávanie v štátnom jazyku.

Ak toho nie je schopný, zruší v prvom rade menšinové školy. Nečinnosť a ignorancia vlády je nepopierateľným dôkazom, že nestoja za nami, za národom. V opačnom prípade by predsa bili na poplach a bránili najprirodzenejšie právo zo všetkých – právo na sebaurčenie národa. Zdá sa však, že naše záujmy a práva neháji nikto, ani naši volení zástupcovia. Na obyčajnom Slovákovi, ktorý chodí do daromnej práce za pár drobných nikomu nezáleží.

Tu prichádza logická výzva. Vlastenci! Hláste sa na vysoké školy. Študujte najlepšie ako viete. Nech sú z vás učitelia, profesori, docenti a dekani. Vy vychováte ďalšie generácie vlastencov, vy sa postavíte na čelo národa, voči ktorým žiadna moc nič nezmôže! Pretože vy budete tej moci rozkazovať a veliť!