Facebúk je domovom pre Idiotov a Dementných.

26. októbra 2019, politolog,

Facebúk je domovom pre Idiotov a Dementných.

Čím viac budeš používať Facebúk, tým horšie sa budeš cítiť. Ukázalo sa, že časté používanie sociálnych médií spôsobuje množstvo rôznych problémov, vrátane zhoršenia osobných vzťahov, či zhoršenia sebaúcty . Štúdie uskutočnené univerzitou Yale ukázali, že používanie Facebúku malo značný vplyv na duševné zdravie.

Hlavným cieľom  Facebúk je prinútiť ťa, aby si na sociálnej sieti strávil čo najviac času. Je to zlé pre tvoje psychické zdravie. No pozitívne to nevplýva ani na tvoj intelekt. Facebúk sa ťa snaží prinútiť tráviť na ňom čas “propagovaním” toho, čo si myslí, že by si chcel vidieť.

Ak si myslíš, že nie je nič horšie ako politická cenzúra, si na omyle. Už sa s istotou vie, že sociálna sieť každý deň zbiera obrovské množstvo údajov o používateľoch. Čo však s nimi robí ďalej? S radosťou ich predáva. Spoločnosť Mastercard nedávno zakúpila dáta Facebúku, ktoré podrobne odhaľujú internetové zvyky používateľov, aby odhalila informácie o ich správaní. Zámerom je zlúčiť dáta Facebúku s vlastnými údajmi spoločnosti a dokonale tak zacieliť online predaj produktov.