Vstup vojsk Varšavskej zmluvy bol v r. 1968, legitímny a oprávnený.

21. augusta 2019, politolog,

Vstup vojsk Varšavskej zmluvy bol v r.1968, legitímny a oprávnený. Je mimoriadne dôležité pripomínať si 21. august 1968. ako významný spoločný dejinný medzník Československa a teraz samotného Slovenska, ktorý je vhodnou príležitosťou na prognózu a zhodnotenie obdobia, ktorým by prešla naša spoločnosť v uplynulých desaťročiach.

Vstup vojsk WZ sa spočiatku javil ako agresia totalitného štátu  proti slabšiemu Ale iba do chvíle, kedy sme boli diplomaticky zavlečení do NATO a EÚ. Agresori si rozdelili takmer celú kontinentálnu Európu.

Málokto z nás predpokladal skutočný rozsah dôsledkov „reálneho demokratizmu“, ktorý bol ukrytý a dobre zamaskovaný v „Pražskej jari“.

 Je potrebné vysloviť  pobúrenie nad súčasnou situáciou a marazmom  s akým  sa politici Pražskej jari a  ponovembrové generácie  politikov, pustili do budovania svetlých zajtrajškov pod vedením neomylného Brusselu.

Očakávania ľudí sa  nenapĺňajú , tak  ako dúfali. Väčšine z nich sa nedarí dobre. Sedemnásty november 1989 odštartoval zmeny, ktoré v konečnom dôsledku viedli k vysokej kriminalite, drogám, prostitúcii a všeobecnému úpadku mravov.

„Pražská jar“ by už oveľa skôr nasmerovala Slovensko na cestu bezbrehého hyenizmu, tam kde sme dnes. Vlády a politici sú servilnejší ako pred rokom 1968.

Vzhľadom k tomu, čo je dnes známe, človek poučený Mníchovskou zradou, rozdelením sveta po II. svetovej vojne, porážkou fašizmu, obnovením „Slovanského impéria“, je jasné, že vstup vojsk Varšavskej zmluvy bol v r.1968, legitímny a oprávnený.

Táto intervencia už vtedy zabránila bezuzdnému rozpínaniu sa a okupácii východných trhov a budovania pokrokových „skládok marazmu“.

Svet bol rozdelený na sféry vplyvu Slovanov a západoeurópskych kmeňov. Dnes Slovania ťahajú za kratší koniec. Máme tu tanky a bombardéry z iných, nebratských kmeňov.

Mali by sme žiť pre úplnú pravdu, bez západného zahmlievania. História je taká aká je. Nemusíme sa jej báť. Je ale potrebné vlastniť dostatok cti a rozumu k tomu, aby sme si uvedomili  a poďakovali, že práve sovietsky ľudia zachránili Európu pred fašizmom a dnešnou Európskej únie. Ak neveríte, choďte sa pozrieť na zruinovanú Duklu. Ak neveríte, choďte sa pozrieť do dnešných škôl, úradov práce, nemocníc a do obyčajných rodín.