Obete demokracie I.

28. apríla 2019, politolog,

Obete demokracie I.

Nezvestného Ľubomíra našli obeseného v ťažko prístupnom teréne. Náhodný okoloidúci našiel dnes predpoludním v ťažšie dostupnom teréne v lese za Kysuckým Novým Mestom obeseného človeka.

Podľa záchranárov ide o nezvestného 33-ročného muža Ľubomíra Jančigu z Kysuckého Nového Mesta, po ktorom pátrali okrem záchranárov aj dobrovoľní hasiči. „Robili sme všetko preto, aby sme ho našli živého a zdravého. Svedkovia, ktorí nám tvrdili, že ho videli na určitých miestach sa nakoniec nepotvrdilo,“ povedal nám dobrovoľný hasič z Nesluše. Podľa záchranárov problémom jeho zmiznutia boli finančné problémy. Ľubomír bol totiž jediný živiteľ rodiny. V minulosti sa liečil na depresie, nedávno však prestal užívať lieky. Do pátracej akcie sa zapojili aj dobrovoľní hasiči. Žiaľ, nezvestný sa našiel v lese neďaleko Kysuckého Nového Mesta v smere na Ochodnicu. Lekár na mieste skonštatoval, že na strome visel 48 hodín, to znamená, že život si zobral v deň zmiznutia.

Ľubova priateľka prezradila, že keď ušiel z domu, povedal, že ho už život nebaví a že si ide niečo spraviť. „Neviem ako teraz budem splácať nájom, mesačne platíme 400 eur a teraz som bezradná. Ostali mi tri malé deti. Budeme sa musieť zrejme vysťahovať, pretože to nebudem môcť splácať,“ dodáva priateľka. Ľubo si údajne kúpil v obchode alkohol a so sebou si vzal niekoľko liekov a odišiel na neznáme miesto. Vybral si les, kde ukončil svoj život. Ešte v ten deň večer zavolal svojmu šéfovi a povedal mu, že sedí v lese a pozerá sa na strom a povraz. To bolo všetko čo povedal a zložil telefón, prezradil  zdroj od záchranárov.